hardlopen in zuid-afrika, een onvergetelijke 'next step'!

Hardlopen in zuid-afrika

Hardloopreizen begeleid door ervaren lopers, zowel uit Nederland als Zuid-Afrika

YOU CAN DO IT!

Ga mee en beleef de Two Oceans Marathon of Comrades Marathon! ‘The world’s most beautiful marathon’ wordt jaarlijks op paaszaterdag gelopen in Kaapstad. Een ultra-marathon over 56 kilometer die langs zowel de Indische als de Atlantische oceaan loopt. Met bovendien de passage over Chapmans Peak, een slingerende kustweg met waanzinnige uitzichten. Eén van de mooiste plekken van Kaapstad.

De Comrades Marathon is een race met een verhaal. Een hardloopevenement dat Zuid-Afrika een dag doet sidderen, iedereen kent wel iemand die meedoet. Je staat langs het parcours, zit voor de TV of loopt zelf die ongekende afstand van zo’n 90 kilometer tussen Durban en Pietermaritzburg. Een magische dag waarbij geldt: Opgee is nie ’n opsie nie!

‘Wat een adembenemende ervaring. Dit gaan we met andere lopers delen!’ Toen wij – Ed en Marco – onze eerste Two Oceans Marathon liepen vielen we als een blok voor hardlopen in Zuid-Afrika. We hadden beiden al redelijk wat marathonmedailles verzameld, van de New York en Amsterdam Marathon tot bijvoorbeeld de London en Athens Classic Marathon. ‘Maar deze ervaring is echt ongekend spectaculair, eentje uit de buitencategorie!’. Het begin van een prettige verslaving.

Two Oceans en Comrades Marathon
Inmiddels nemen we jaarlijks een enthousiaste groep lopers mee naar Kaapstad om de  Two Oceans Marathon te lopen en een groep naar Durban voor de Comrades Marathon. De reizen zitten barstensvol gave belevingen. Om je vingers bij af te likken!

Hardlopen in Zuid-Afrika gaat natuurlijk verder dan de Two Oceans en de Comrades Marathon. Ook de Cape Town Marathon, Nelson Mandela Marathon, Weskus Marathon en vele andere loopevenementen maken het de moeite waard af te reizen naar Zuid-Afrika. De loopbeleving is er intens, de parcoursen uniek! Inmiddels staat een derde hardloopreis in de steigers. Hierover hoor je binnenkort meer.

Oók voor supporters
De hardloopreizen zijn niet alleen interessant voor hardlopers. Ook als supporter kun je de loopbeleving meepikken als je dat wilt. Vooral de kennismaking met dit prachtige gebied en de mooie mensen staat centraal. Ook al loop je zelf niet die mooie race, je krijgt toch een enorm stuk beleving mee. Interesse om mee te gaan als hardloper of supporter? Of wil je meer informatie? Laat het ons weten!

Hardlopen in Zuid-Afrika

De loopbeleving in Zuid-Afrika is intens, de routes weergaloos en men kijkt niet op een kilometer meer of minder. De Two Oceans Marathon en de heroische Comrades Marathon zijn slechts twee voorbeelden van sensationele races. Er zijn er nog veel meer!

Go to Two Oceans Marathon ’18

Two Oceans Marathon ’18

Op 31 maart 2018 staat deze unieke Marathon over 56km langs zowel de Indische als de Atlantische oceaan op het programma. De Two Oceans Marathon gaat ondermeer over een van de meest spectaculaire kustwegen ter wereld. Adembenemende ervaring!

Go to Comrades Marathon ’18

Comrades Marathon ’18

De heroische Comrades Marathon wordt gelopen op 10 juni 2018. Comrades is het jaarlijkse hoogtepunt van hardlopend Zuid-Afrika en kent een parcours tussen Durban en Pietermaritzburg van bijna 90 kilometer met meer dan 3000 hoogtemeters en honderdduizenden toeschouwers.

BUITENGEWOON REIZEN en BEYOND THE FINISH

Onze reizen vallen onder de verantwoordelijkheid van Buitengewoon Reizen in Nederland en Beyond the Finish in Zuid-Afrika en kunnen rechtstreeks bij hen worden geboekt. Beide partijen leveren full service en zijn gewend om nét dat stukje extra service te verlenen!

Comrades Marathon, Pietermaritzburg naar Durban

TWO OCEANS MARATHON, KAAPSTAD

's werelds enige marathon langs twee oceanen
The most beautiful marathon in the world

De Two Oceans Marathon wordt ieder jaar op paaszaterdag georganiseerd. De start is in alle vroegte in Newlands. Na een oorverdovend kanonschot gaat de race van start. Het parcours gaat door een spectaculaire omgeving over het Kaapse schiereiland. Na ongeveer 10 kilometer wordt de Indische Oceaan aangetikt. Via de fotogenieke en kleurrijke badhuisjes van Muizenberg gaat de route naar Fish Hoek. Hier wordt de oversteek naar de Atlantische Oceaan gemaakt.

Een absoluut hoogtepunt vormt de route langs Chapman’s Peak met spectaculaire vergezichten. In Hout Bay wordt de laatste beklimming naar Constantia Nek ingezet. Een echte tandenbijter. De finishlijn is getrokken op het terrein van de Universiteit van Kaapstad, aan de achterzijde van het Tafelgebergte.

Niet alleen het voltooien van de gehele route van 56 kilometer is een eis, ook is er een strakke tijdslimiet. Als de klok 7:00u aantikt gaat de finishlijn dicht. Dit levert elk jaar weer tranentrekkende taferelen op. Het publiek telt met luid volume de laatste seconden af… Een finish binnen 7:00u maakt je een held voor het leven!

Op dezelfde dag wordt ook een halve marathon georganiseerd over 21 kilometer. Ook over een indrukwekkend parcours met start en finish op dezelfde locaties.

Bekijk de hardloopreis!

  • X1000

  • %

GEORGANISEERD DOOR LOPERS

Met een gezamenlijke loopervaring van meer dan 50 (ultra-)marathons in meer dan 10 landen op 3 continenten.

Ed Kooijman

Marathonloper & begeleider
Heeft diverse nationale en internationale marathons gelopen. En ieder jaar komen er daar weer een paar bij. Zijn PR staat op 3:09. Heeft ruime Two Oceans ervaring en liep in 2017 zijn eerste Comrades Marathon.

Julia Shepherd

Marathonloper & mede-organisator
Van oorsprong Duits, sinds 2004 woonachtig in Zuid-Afrika. Heeft diverse marathons gelopen waaronder de Berlijn en Kaapstad marathon. Na een aantal Two Oceans halve marathons loopt ze in 2018 haar eerste Ultra!

Marco van Leeuwen

Marathonloper & begeleider
Loopt diverse marathons per jaar. Startte zijn eerste marathon in 2003 vanuit het stadje Marathon in Griekenland. En is sindsdien verslaafd! Heeft meerdere Two Oceans finishes (Ultra en Trail), liep in Comrades 2017 zijn ‘back-to-back’.

Gerda van ’t Land

Organisator
Gerda heeft een dwarslaesie en heeft daarin de inspiratie gevonden om buitengewone reizen te organiseren. En er kómt een dag dat ze in haar rolstoel Two Oceans Marathon gaat doen!

aanbevelingen

van onze gasten

Cape Town Marathon, Kaapstad

Laatste nieuws

updates van en over onze reizen

ga je mee?

Of wil je meer informatie? Stuur een bericht naar info@hardlopeninzuidafrika.nl of bel Marco (06 23 48 92 95) of Ed (06 24 75 55 49)