22 april 2016

Hardloopkalender Zuid-Afrika

Er wordt in Zuid-Afrika enorm veel georganiseerd voor hardlopers. (Ultra)marathons en trails bij de vleet. De hardloopkalender staat vol prachtige (ultra)marathons. Meedoen? Wij organiseren het voor je precies zoals je wilt. Een aantal van onze favorieten:

Februari. Cape Peninsula Marathon. Een marathon over het Kaaps Schiereiland met een finish in Simons Town, de thuisbasis van de Zuid-Afrikaans marine.

Maart/april. Two Oceans Marathon. Op Paaszaterdag wordt deze klassieker in Kaapstad gelopen. Onze eerste liefde in Zuid-Afrika. Elk jaar kijken we ook weer reikhalzend uit naar dit spectaculaire parcours langs zowel de Indische als de Atlantische oceaan.

April. Weskus Marathon. Een race door Langebaan Country Estate. Door een fraaie natuurlijke omgeving. En ja, zoals de naam al zegt, aan de Westkust van Zuid-Afrika.

Juni. Comrades Marathon. Een race met een verhaal. Een hardloopevenement dat Zuid-Afrika een dag doet sidderen, iedereen kent wel iemand die meedoet. Je staat langs het parcours, zit voor de TV of loopt zelf die ongekende afstand van zo’n 90 kilometer tussen Durban en Pietermaritzburg. Een magische dag waarbij geldt: Opgee is nie ’n opsie nie!

Juli. Knysna Bosmarathon. In een prachtige omgeving en een zeer sfeervolle klassieker onder de marathons in Zuid Afrika. Bovendien leuk te combineren met het jaarlijkse Oyster Festival (behalve oesters nog veel meer) en een prachtige vakantie door de Garden Route.

En dan het voorjaar! De natuur staat in bloei, prachtig om te combineren met een bezoek aan één van de vele wildparken. Alleen in Zuid Afrika kan je op één dag in de vrije natuur zowel neushoorns zien als walvissen. In Kwazulu Natal kan dat. Combineer dat gelijk met de Mandela Day Marathon, nog niet de allerbest georganiseerde marathon maar de spirit van Zuid Afrika voel je nergens meer dan daar.

Augustus. Mandela Day Marathon. Deze marathon start in Pietermaritzburg en eindigt op de Mandela Capture Site, de plaats waar Nelson Mandela werd gearresteerd en zijn jarenlange opsluiting begon. De finish is vlakbij het alom bekende sculpture van Mandela’s hoofd. Een must see. Een must do!

September. Capetown Marathon. Deze voert je dwars door Kaapstad. Na de start bij het voetbalstadium bij de oceaan in Green Point, voert het parcours door downtown Kaapstad en kronkelt dan aan de voet van de Tafelberg langs de hoogtepunten van de stad. Kijk ook naar het speciale arrangement wat we voor de 2018-editie van deze race hebben samengesteld.

November. Soweto Marathon. Een steeds populairdere marathon in Johannesburg, door de township Soweto. Langs vele historische highlights met een start en finish in het prachtige stadion Soccer City. In 2010 speelde Nederland hier de WK-finale tegen Spanje.

November. Winelands Marathon. Start en finish in Stellenbosch, ren je door de prachtige wijnvelden van de Westkaap. Prachtig, en zoals zo vaak in Zuid Afrika: heuvels genoeg! Sfeervol georganiseerd door de locale club.

December. UTCT, Ultratrail Cape Town. Met routes van 35km, 65km en 100km over de bergen op het Kaaps schiereiland. Grotendeels onverhard, taai, uitdagend en met als beloning ongelooflijk mooi vergezichten.

De Running Calendar South Africa is een goede plek om uitgebreider te zoeken naar geschikte events. Elke week zijn er diverse gave lopen. Ook als je op vakantie bent in Zuid-Afrika is dit een perfecte site om te bekijken of er in de buurt een leuk evenement is.

Geïnteresseerd? Laat ons weten. We organiseren een hardloopreis op maat met lokale begeleiding door Julia Shepherd.

Natuurlijk zijn er talloze andere mooie mogelijkheden voor een hardloopreis dan alleen naar Zuid-Afrika. Check de site van Marathonreizen eens voor meer inspiratie!