hardlopen in zuid-afrika, opgee is nie 'n opsie nie!

Hardlopen in zuid-afrika

Hardloopreizen begeleid door ervaren lopers, zowel uit Nederland als Zuid-Afrika

YOU CAN DO IT!

Ga mee en beleef de Two Oceans Marathon of Comrades Marathon! ‘The world’s most beautiful marathon’ wordt jaarlijks op paaszaterdag gelopen in Kaapstad. Een ultra-marathon over 56 kilometer die langs zowel de Indische als de Atlantische oceaan loopt. Met bovendien de passage over Chapmans Peak, een slingerende kustweg met waanzinnige uitzichten. Eén van de mooiste plekken van Kaapstad, misschien zelfs wel van Zuid-Afrika.

De Comrades Marathon is een race met een verhaal. Een hardloopevenement dat Zuid-Afrika een dag doet sidderen, iedereen kent wel iemand die meedoet. Je staat langs het parcours, zit voor de TV of loopt zelf die ongekende afstand van zo’n 90 kilometer tussen Durban en Pietermaritzburg. Een magische dag waarbij geldt: Opgee is nie ’n opsie nie!

‘Wat een adembenemende ervaring. Dit gaan we met andere lopers delen!’ Toen wij – Ed en Marco – onze eerste Two Oceans Marathon liepen vielen we als een blok voor hardlopen in Zuid-Afrika. We hadden beiden al redelijk wat marathonmedailles verzameld, van bijvoorbeeld de New York en Amsterdam Marathon tot de London en Athens Classic Marathon. ‘Maar deze ervaring is echt ongekend spectaculair, eentje uit de buitencategorie!’. Het begin van een prettige verslaving.

Two Oceans en Comrades Marathon
Inmiddels nemen we jaarlijks een enthousiaste groep lopers mee naar Kaapstad om de  Two Oceans Marathon te lopen en een groep naar Durban voor de Comrades Marathon. De reizen zitten barstensvol gave belevenissen. Om je vingers bij af te likken! En belangrijk: we houden het persoonlijk, de groepen worden niet te groot. Keer op keer komen onze lopers razend enthousiast terug uit Zuid-Afrika. Onze trips zijn anders! Met sfeer, beleving en ontzorging als centrale pijlers. Lees de aanbevelingen maar eens.

Hardlopen in Zuid-Afrika gaat natuurlijk verder dan de Two Oceans en de Comrades Marathon. Ook de Cape Town Marathon, Nelson Mandela Marathon, Weskus Marathon en vele andere loopevenementen maken het de moeite waard af te reizen naar Zuid-Afrika. De loopbeleving is er intens, de parcoursen uniek! Inmiddels staat een derde hardloopreis in de steigers. In november 2018 lopen we Soweto Marathon en bekijken we of we deze marathon in 2019 aan ons programma toevoegen. We verwachten van wel!

Oók voor supporters
De hardloopreizen zijn niet alleen interessant voor hardlopers. Ook als supporter kun je de loopbeleving meepikken als je dat wilt. Vooral de kennismaking met dit prachtige gebied en de mooie mensen staat centraal. Ook al loop je zelf niet die mooie race, je krijgt toch een enorm stuk beleving mee. Interesse om mee te gaan als hardloper of supporter? Of wil je meer informatie? Laat het ons weten!

Hardlopen in Zuid-Afrika

De loopbeleving in Zuid-Afrika is intens, de routes weergaloos en men kijkt niet op een kilometer meer of minder. De Two Oceans Marathon en de heroische Comrades Marathon zijn slechts twee voorbeelden van sensationele races. Er zijn er nog veel meer!

Go to Two Oceans Marathon ’19

Two Oceans Marathon ’19

Op 20 april 2019 staat deze unieke Marathon over 56km langs zowel de Indische als de Atlantische oceaan op het programma. De Two Oceans Marathon gaat ondermeer over een van de meest spectaculaire kustwegen ter wereld. Adembenemende ervaring! Wij bieden een reis vol beleving en mét startnummer garantie.

Go to Comrades Marathon ’19

Comrades Marathon ’19

De heroische Comrades Marathon wordt gelopen op 9 juni 2019. Comrades is het jaarlijkse hoogtepunt van hardlopend Zuid-Afrika en kent een parcours tussen Durban en Pietermaritzburg van bijna 90 kilometer met meer dan 3000 hoogtemeters en honderdduizenden toeschouwers.

Soweto Marathon ’19

De uitbundige Soweto Marathon wordt gelopen op 3 november 2019. Soweto Marathon, The People’s Race, voert je dwars door deze beroemde voorstad van Johannesburg. 42 kilometer lang de ultieme beleving van Zuid-Afrikaanse trots en saaamhorigheid. Op 1700 meter hoogte en met 650 hoogtemeters ook nog eens een hele kluif.

BEYOND THE FINISH

Onze reizen vallen onder de verantwoordelijkheid van Beyond the Finish in Zuid-Afrika en kunnen rechtstreeks bij hen worden geboekt. We werken al jaren samen. Waarom? Deze partij is gevestigd in Kaapstad, is gespecialiseerd in sportreizen en is gewend om nét dat stukje extra service te verlenen!

EEN INITIATIEF VAN 42POINT2

Onder diverse brands en concepten vermarkt 42point2 sportbeleving en in het bijzonder de beleving rondom hardlopen. 42point2 organiseert onder andere hardloop-reizen Zuid-Afrika. Ook organiseert het ieder jaar de Two Rivers Marathon in Nederland, een sterk groeiend evenement als qualifier en voorbereidingsmarathon op de Two Oceans Marathon in Kaapstad!

Meer weten? Vraag de brochures Two Oceans Marathon en Comrades Marathon 2019 aan.

TWO OCEANS MARATHON, KAAPSTAD

's werelds enige marathon langs twee oceanen
The most beautiful marathon in the world

De Two Oceans Marathon wordt ieder jaar op paaszaterdag georganiseerd. De start is in alle vroegte in Newlands. Na een oorverdovend kanonschot gaat de race van start. Het parcours gaat door een spectaculaire omgeving over het Kaapse schiereiland. Na ongeveer 10 kilometer wordt de Indische Oceaan aangetikt. Via de fotogenieke en kleurrijke badhuisjes van Muizenberg gaat de route naar Fish Hoek. Hier wordt de oversteek naar de Atlantische Oceaan gemaakt.

Een absoluut hoogtepunt vormt de route langs Chapman’s Peak met spectaculaire vergezichten. In Hout Bay wordt de laatste beklimming naar Constantia Nek ingezet. Een echte tandenbijter. De finishlijn is getrokken op het terrein van de Universiteit van Kaapstad, aan de achterzijde van het Tafelgebergte.

Niet alleen het voltooien van de gehele route van 56 kilometer is een eis, ook is er een strakke tijdslimiet. Als de klok 7:00u aantikt gaat de finishlijn dicht. Dit levert elk jaar weer tranentrekkende taferelen op. Het publiek telt met luid volume de laatste seconden af… Een finish binnen 7:00u maakt je een held voor het leven!

Op dezelfde dag wordt ook een halve marathon georganiseerd over 21 kilometer. Ook over een indrukwekkend parcours met start en finish op dezelfde locaties.

Bekijk de hardloopreis!

  • X1000

  • %

GEORGANISEERD DOOR ERVAREN LOPERS

Met een gezamenlijke loopervaring van meer dan 80 (ultra-)marathons in meer dan 10 landen op 3 continenten.

Ed Kooijman

Initiatiefnemer, organisator & begeleider
Smult van de Zuid-Afrikaanse hardloopbeleving. Kent Two Oceans en Comrades op zijn duimpje!

Julia Shepherd

Steun en toeverlaat ‘ter plekke’, organisatie in Zuid-Afrika
Van oorsprong Duits, sinds 2004 woonachtig in Zuid-Afrika. Ongelooflijk veel Two Oceans kilometers in de benen.

Marco van Leeuwen

Initiatiefnemer, organisator & begeleider
Heeft meerdere Two Oceans (Ultra en Trail) en Comrades-finishes. En blijft ieder jaar weer terug komen!

André Boel

Hardlooptrainer, begeleider Comrades
Is hardlooptrainer, liep talloze hardloopwedstrijden maar is na Two Oceans en Comrades definitief gék van hardlopen in Zuid-Afrika.

aanbevelingen

van onze gasten

Info-avonden Two Oceans, Comrades & meer!

Laatste nieuws

updates van en over onze reizen

ga je mee?

Of wil je meer informatie? Stuur een bericht naar info@hardlopeninzuidafrika.nl of bel Marco (06 23 48 92 95) of Ed (06 24 75 55 49)