4 april 2017

Two Oceans Marathon

Een reis naar de Two Oceans Marathon in Kaapstad, georganiseerd voor en door hardlopers. Een onvergetelijke ervaring gegarandeerd!

Het programma voor de 2019-reis is in voorbereiding! Zoals je van ons gewend bent met de vaste ingredienten als gegarandeerd startbewijs voor zowel Two Oceans Marathon in Kaapstad als Two Rivers Marathon in Nederland, parcoursverkenningen, trips naar adembenemende highlights, ontmoetingen met ervaren Two Oceans lopers én nog veel meer onvergetelijke ervaringen.

Bekijk het onderstaande programma van 2018 ter inspiratie. Nieuwsgierig? Bezoek onze info-avonden over de 2019-reizen, van harte welkom!

Je kunt kiezen voor de ultramarathon over 56 kilometer, voor de 21 kilometer die op Paaszaterdag worden gelopen of voor één van de spectaculaire trailruns over 12 of 24 kilometer op Goede vrijdag. Alle onderdelen kennen hetzelfde start- en finishgebied. De reis is echter niet alleen interessant voor hardlopers maar kent ook een uitgebalanceerd programma voor meereizende supporters.

We maken het je deze week zo comfortabel mogelijk. Je kunt kiezen uit diverse paketten:

  1. Focus programma (4 overnachtingen);
  2. Full Experience programma (7 overnachtingen);
  3. Veterans programma (7 overnachtingen).

Focus programma
Deze reis staat volledig in het teken van de race, jij rent wij regelen de rest! Inschrijving voor de Two Oceans Marathon (ultra, halve marathon of trail), verblijf in een sfeervolle 4-sterren accommodatie (inclusief een goed ontbijt) en transfers (van/naar luchthaven, Expo – afhalen startnummer – en start/finishgebied op wedstrijddag met begeleiding) zijn inbegrepen. Ook wordt je uitgenodigd voor de afterparty ná de race.

Je arriveert op woensdag 28 maart in Kaapstad en verblijft hier tot met zondag 1 april. Op donderdag begeleiden we je naar de Expo. Hier krijg je een voorproefje op de komende race. Lopers van allerlei nationaliteiten komen hier hun startnummer halen, nemen hun officiele Two Oceans shirt in ontvangst, maken dé selfie met hun startnummer en snuffelen langs de vele stands. Perfect om in de stemming te komen. Dat wordt een dag later ‘nog erger’! Op vrijdagochtend de International Friendshiprun. Een enorm vrolijke boel met een ontspannen run van zo’n 5 kilometer met start en finish in de V&A Waterfront met aan de ene kant de Tafelberg en de andere kant de Atlantische oceaan met Robbeneiland op een steengooi afstand. Na deze run sta je op scherp. Je kunt niet wachten!

We sluiten de dag af met de laatste instructie voor de wedstrijddag van morgen. Op paaszaterdag haalt onze chauffeur je tijdig op. Aan de bak! World’s most beautiful marathon op het programma. Supporters gaan direct mee, ze zien de start, moedigen halverwege aan en zijn tijdig in het finishgebied. Zondag is het uitrusten, met een tevreden gevoel een duik in de pool nemen. You did it!

Dit focus programma is perfect te combineren met een extension in Zuid-Afrika, voor of na het verblijf in Kaapstad. Wij kunnen je hierover prima adviseren!

Full Experience programma
Dit programma laat je uitgebreid kennis maken met de Zuid-Afrikaanse loopbeleving. En biedt daarnaast een goede voorbereiding al voordat je naar Kaapstad afreist, waaronder een gezamenlijke training en deelname – kosteloos én met startgarantie – aan de Two Rivers Marathon. Dit is dé trainingsmarathon voor Nederlandse deelnemers aan de Two Oceans Marathon.

Je verblijft van zondag 25 april tot en met zondag 1 april in Kaapstad. Dit biedt je ruimschoots de tijd om te acclimatiseren, de omgeving te verkennen en rustig aan naar de grote race toe te werken.

In Kaapstad staan onder andere excursies naar Kaap de Goede Hoop en de Tafelberg op het programma. Ook doen we een City Tour, bezoeken we Chapman’s Peak en de pinguïns van Boulders Beach. Bovendien bieden we een wijntasting in Constantia en een zonsondergang picknick op Signal Hill. Alle tours worden begeleid door een locale tourgids (ja, een Two Oceans veteraan!), we beschikken over een vaste tourbus met chauffeur. Tijdens de tours verzorgen we lichte snacks en soft drinks.

In dit programma staat de Zuid-Afrikaanse loopbeleving centraal! Er is een parcoursverkenning opgenomen zodat je van start tot finish weet wat je kunt verwachten. Onder begeleiding kun je ook korte delen – de meest spectaculaire – hardlopend verkennen. Een hoogtepunt is de vroege verkenning op Chapman’s Peak met een ontbijt waarbij het uitzicht prikkelt in je ogen, zo mooi!
Daarnaast maak je kennis met Zuid-Afrikaanse hardlopers die de Two Oceans Marathon al eerder hebben gelopen en het leuk vinden hun ervaringen met je te delen. We bezoeken twee hardloopverenigingen in Kaapstad die een rustige trainingsloop combineren met een gezellige bijeenkomst na de training.
Bij één club steken we na de training de Braai aan. We verklappen nu al dat je dan gerust wordt gesteld: die 56 is te doen! Onze Zuid-Afrikaanse loopvrienden zullen tips met je delen om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te staan.

Op Goede Vrijdag nemen we gezamenlijk deel aan de International Friendship Run aan de Waterfront. Deze ontspannen run geeft jaarlijks een explosie van enthousiasme door de tientallen aanwezige nationaliteiten. Neem je deel aan één van de trailruns dan is het voor jou vandaag al raceday, deze runs starten vanaf zonsopkomst dus een vroege wake-up call voor jou!

Paaszaterdag 31 maart is ‘raceday’! De halve marathon start om 6:00u, de Ultramarathon om 6:30u. Lopers krijgen een tijdige transfer naar de start. Voor de supporters is vervoer aanwezig naar het ‘aanmoedigingspunt’ onderweg en vervolgens naar het finishgebied bij de Universiteit van Kaapstad. Na de finish worden we ontvangen in de ‘International Hospitality Tent’ waar een hapje en drankje klaarstaan. Deze tent staat direct aan de finish waardoor we de andere lopers kunnen zien finishen!

We sluiten de wedstrijddag af met een gezamenlijk diner. Perfecte gelegenheid om je avonturen te delen en na te genieten.

Veterans programma
We waarschuwen je! Hardlopen in Zuid-Afrika is verslavend. We snappen dat en bieden voor terugkerende gasten alternatieve programma-onderdelen in het Full Experience programma. De meeste onderdelen in het programma zijn ook de tweede keer ontzettend leuk, in overleg bieden we voor bepaalde onderdelen een alternatief.

Hotel
De deelnemers aan het Full Experience programma (en de veterans) verblijven in het comfortabele en sfeervolle Winchester Mansions hotel. Dit hotel ligt in Sea Point met vrij uitzicht over de Atlantische Oceaan richting Robbeneiland. Met V&A Waterfront op loopafstand! De verzorging is inclusief een fantastisch ontbijt.

De lopers die deelnemen aan het Focus programma verblijven in gelijkwaardige accommodatie!

Brochure
We hebben een prachtige brochure voor je klaarliggen met nog veel meer details. We sturen je hem met plezier toe! Laat ons even weten op info@hardlopeninzuidafrika.nl.

Beyond the Finish
De reizen worden ter plekke door ons begeleid, ondersteund door Julia van Beyond the Finish. Julia woont in Kaapstad, is hardloper, kent de omgeving als haar broekzak en is een kei in de organisatie van hardloopreizen.

Onze reizen:

  • Zijn inclusief gegarandeerd startbewijs voor zowel de Two Oceans Marathon in Kaapstad als de trainingsmarathon Two Rivers Marathon in NL;
  • Staan bol van prachtige belevenissen, bovendien ontzorgen we je volledig en toveren we gedurende je verblijf een grote glimlach op je gezicht;
  • Zijn exclusief vlucht, maar we assisteren je graag bij de boeking (prijzen afhankelijk van maatschappij, vlucht en moment van boeken);
  • Vallen onder de verantwoordelijkheid van Beyond the Finish. Wil je boeken of meer informatie? Neem contact met ons op!