Aftellen naar Comrades 2023

Nog een kleine week voordat het Shosholoza weer in Pietermaritzburg klinkt. En even later dat startschot! Dat startschot dat het einde betekent van die lange en taaie voorbereidingsperiode.

Kingsmead

Dat startschot dat je in gang zet voor die 87 kilometer naar de Kingsmead Cricket Ground in Durban. Daar waar de finishlijn van Comrades 2023 ligt! Na een aantal jaar is de finish weer terug op deze cricket ground waar al zovele Comrades Marathons zijn gefinisht. Een voordeeltje: het maakt de race een paar kilometer korter ten opzichte van een finish in Moses Mabhida Stadium. En het is bovendien een hele toffe historische plek!

De start voor de City Hall in Pietermaritzburg

Een ‘double Downer’

Dit jaar is ook om een andere reden bijzonder. Het brengt een tweede opeenvolgende Down Run. Normaal gesproken wordt het ene jaar een Down Run en het ander jaar een Up Run gelopen. Dit jaar – de 96e editie – maken we even een correctie om weer in het juiste ritme te komen. Met het doel om over een aantal jaar de 100e editie een Down Run te laten zijn, net zoals de allereerste. Dit jaar is dus onderdeel van een ‘double downer’, twee Down Runs op een rij.

Aftellen naar zondag 11 juni

Nog een paar dagen dus. Team ‘Hardlopen in Zuid-Afrika’ reist morgen naar Zuid-Afrika of is daar al gearriveerd. Christelle was slim en maakte even een tussenstop in Kaapstad. Bekenden ontmoeten en natuurlijk wat mooie trailpaden volgen, fantastisch! En ondertussen aftellen naar ‘the Big C’. Spannend, maar met een degelijke voorbereiding is het ‘doable’. Die degelijke voorbereiding was er. Nu die vrolijke lach vasthouden en genieten. Stap voor stap.

Die lach, we snappen hem! De benen losgooien op een mooie trail in de buurt van Kaapstad.

Zet ‘m op Christelle en de andere lopers van Team Hardlopen in Zuid-Afrika! Op naar die onvergetelijke race. Maar pas op. Hij is verslavend. Zwaar verslavend 😉