Getting ready for Two Oceans!

Aftellen. Nog één nachtje slapen en de mooiste race van het jaar wordt weer gelopen. Two Oceans Marathon, ‘the world’s most beautiful marathon’!

Louter Comrades veteranen

Team Hardlopen in Zuid-Afrika bestaat dit jaar uit louter Comrades veteranen. Er zijn jaren geweest dat het precies andersom was. Two Oceans wordt vaak als voorbereiding op Comrades gelopen. Dit jaar – bij ons – dus niet. Two Oceans Marathon als mooie kers op de taart van eerdere onvergetelijke Comrades-ervaringen 😉

Laatste voorbereidingen

Vandaag is het nog even de benen loslopen, goed eten en drinken en verder niet zo heel veel. Rustig aan en genieten van het mooie weer!

Guillaume (Comrades back-to-back loper) schudt nog even zijn benen los op de flanken van de Tafelberg als opwarmer voor Two Oceans 2023

De weersomstandigheden voor vandaag en morgen zijn goed. Zonnig met maxima tot zo’n 25 graden. Bij de start zal het tussen de 10 en 15 graden zijn. Perfect voor in het startvak zo rond de klok van 6 uur.

Gear in orde maken

Het is morgen dus een vroege start. De gear wordt vandaag al in orde gemaakt. Morgen een vroeg ontbijtje en vervolgens zorgeloos naar de start!

Zie het Comrades-embleem op het shirt van Dirk!

Gear. Altijd leuk om te zien. Deze foto van Dirk brengt veel mooie details. Uiteraard valt het Comrades embleem op. Dirk liep ‘m een aantal jaren geleden met een grote lach uit. Ondanks het feit dat hij al ruim de zestig was gepasseerd dribbelde hij tijdens de Up-run van 2019 zonder problemen na 80 kilometer de killer-berg Polly Shorts op. Daar waar het gros van de lopers met de tong op de schoenen naar de finishlijn verlangt. Niets van dat bij Dirk!

Morgen staat hij als zeventigjarige debutant aan de start van Two Oceans Marathon. Goed voorbereid en vol goede moed! En dat debuut en de leeftijdsklasse zie je ook terug op het startnummer.

Veel succes!

Veel succes en plezier aan alle Two Oceans lopers. Het is en blijft een magische race, 56 kilometers vol emotie.
Enjoy!