Two Rivers als perfecte voorbereiding op Two Oceans

Een supermooie voorbereidingsmarathon lopen voor Two Oceans Marathon in Kaapstad. Dat kan gewoon in Nederland! De Two Rivers Marathon wordt in de eerste maanden van het jaar gelopen. Inderdaad, zoals de naam doet vermoeden langs twee rivieren.

Start en finish zijn in de historische binnenstad van Zaltbommel, het parcours door de Bommelerwaard loopt grotendeels over de dijken langs de Waal en de Maas. Een toffe marathon met prachtige vergezichten over de rivieren. Bovendien met een aantal gave Zuid-Afrikaanse elementen. Van het Shosholoza bij de start, de Bier en Braai na de finish, de jaarlijkse Zuid-Afrikaanse deelnemers én nog veel meer.

Omdat de Two Rivers Marathon nauw gelinkt is aan Two Oceans ontmoet je veel lopers die hetzelfde avontuur aangaan als jij! Een mooi stukje voorpret. Jaarlijks loopt zo’n 25% van het veld later in het jaar ook Two Oceans of Comrades Marathon. Of heeft één van deze ultra’s al eerder gelopen. Uitstekende plek voor inspiratie. Natuurlijk ook prima als training te lopen, lekker gewoon wat kilometers pakken!

In 2023 wordt Two Rivers gelopen op 26 maart, Two Oceans volgt op 15 april. Een mooi moment om je laatste lange duurloop te doen. De inschrijving voor beide races start overigens op 1 november 2022!

Gratis deelname!

Lopers die met team Hardlopen in Zuid-Afrika in 2023 meegaan naar Two Oceans of Comrades kunnen gratis deelnemen aan Two Rivers Marathon 2023, met een gegarandeerd startbewijs. Toch mooi meegenomen 😉