Two Rivers Marathon, qualifier voor Two Oceans

Een qualifier lopen voor Two Oceans Marathon in Kaapstad. Dat kan gewoon in Nederland! Op 9 februari 2020 wordt in hartje Nederland de Two Rivers Marathon gelopen. Inderdaad, zoals de naam doet vermoeden langs twee rivieren.

Start en finish zijn in de historische binnenstad van Zaltbommel, het parcours door de Bommelerwaard loopt grotendeels over de dijken langs de Waal en de Maas. Een taaie marathon, hij wordt immers in het hartje van de winter gelopen. Maar met prachtige vergezichten over de rivieren. Bovendien met een aantal gave Zuid-Afrikaanse elementen. Van het Shosholoza bij de start, de Bier en Braai na de finish, de jaarlijkse Zuid-Afrikaanse deelnemers én nog veel meer.

Omdat de Two Rivers Marathon een officiële qualifier voor Two Oceans ontmoet je veel lopers die hetzelfde avontuur aangaan als jij! Een mooi stukje voorpret. Jaarlijks loopt zo’n 25% van het veld later in het jaar ook Two Oceans of Comrades Marathon. Of heeft één van deze ultra’s al eerder gelopen. Uitstekende plek voor inspiratie. Natuurlijk ook prima als training te lopen, lekker gewoon wat kilometers pakken!