11 juni 2015

Shirtjes ruilen – How it all started

Ook Ed & Marco hebben heroïsche verhalen gehoord over de Two Oceans Marathon in Kaapstad. Zowel het spectaculaire parcours als de nieuwe afstand spraken tot de verbeelding. Tot dan toe hebben ze beiden diverse keren een marathon volbracht. Een aantal in Nederland, maar zeker ook daarbuiten. De combinatie van een buitenland-trip met een marathon bevalt prima. Na het volbrengen van een marathon wordt al snel weer nagedacht over de volgende. In april 2015 stond de Two Oceans Marathon op het programma. Toch wel iets speciaals.

2oceans_finish‘Daar gaan we dan ook iets speciaals van maken’. Na een avondje braintormen op een stormachtige avond in januari werd het ludieke idee ‘shirtjes ruilen’ geboren. We gaan onze hardloopvrienden verbinden met hardlopers in Kaapstad! ‘Hoe doen we dat? We gaan shirtjes ruilen, net zoals in voetbal’. Bevriende hardlopers gaven een bijzonder runningshirt mee. Dat shirt namen wij mee naar Kaapstad en hebben we geruild met een Zuid-Afrikaanse loper. We namen niet 1 shirt mee, het liep storm, we namen een koffer vol shirts mee. In Kaapstad ging het vervolgens helemaal los. ‘Wat een ontzettend leuk initiatief!’ Gevolg: ook weer een koffer met shirts mee terug naar Nederland. En een nog grotere lading nieuwe vriendschappen en ervaringen. Alle gevers en ontvangers van shirts zijn gefotografeerd en met een kort verhaaltje op shirtjesruilen op Instagram geplaatst. Op deze wijze hebben we Nederlandse aan Zuid-Afrikaanse hardlopers gekoppeld. En hebben we onnoemelijk veel plezier gehad. Tot en met het ruilen van een runningshirt van onze hardloopclub ZDR met Haile Gebrselassie zelf! Kijk voor  meer info op shirtjesruilen.nl.

Die nieuwe vriendschappen leidden tot het idee om de ervaring te delen met andere lopers. Hoe leuk is het om een week in Kaapstad door te brengen, de Two Oceans Marathon te lopen en in de aanloop kennis te maken met Zuid-Afrikaanse hardlopers? Waanzinnig leuk!