12 mei 2018

Two Oceans Marathon, 11 april 2020

Een reis naar de Two Oceans Marathon in Kaapstad, georganiseerd voor en door hardlopers. Een onvergetelijke ervaring gegarandeerd.

_______
De Two Oceans reis 2019 zit er net op, hij was fantastisch! De 2019-reis staat hieronder beschreven. In 2020 gaan we uiteraard weer, de reis zal er qua contouren vergelijkbaar uitzien als de 2019-reis. In juni 2019 presenteren we ons 2020-programma voor Two Oceans. Wil je 100% zeker zijn van deelname in 2020? Je kunt nu al een voorboeking doen! Wil je op de hoogte worden gehouden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Startnummergarantie. Startnummers voor Two Oceans Marathon zijn ieder jaar sneller uitverkocht. Een hele toer om er op tijd bij te zijn. Wij beschikken over een set aan startnummers voor zowel de ultra als de halve marathon, maar ook voor de trailruns. Als je met ons meegaat ben je dus verzekerd van een startnummer!

Reisprogramma Two Oceans 2019
Je kunt kiezen voor de ultramarathon over 56 kilometer of voor de 21 kilometer die op Paaszaterdag worden gelopen. Ook is het mogelijk te kiezen voor één van de spectaculaire trailruns over 12 of 24 kilometer op Goede vrijdag. Alle onderdelen kennen hetzelfde start- en finishgebied. De reis is echter niet alleen interessant voor hardlopers maar kent ook een uitgebalanceerd programma voor meereizende supporters.

We maken het je deze week zo comfortabel mogelijk. Je kunt kiezen uit twee paketten:

  1. Full Experience (7 overnachtingen);
  2. Compact (5 overnachtingen).

Full Experience programma, 14 tot en met 21 april 2019
Dit programma laat je uitgebreid kennis maken met de Zuid-Afrikaanse loopbeleving. En biedt daarnaast een goede voorbereiding al voordat je naar Kaapstad afreist, waaronder een gezamenlijke training en deelname – kosteloos én met startgarantie – aan de Two Rivers Marathon. Dit is dé trainingsmarathon voor Nederlandse deelnemers aan de Two Oceans Marathon.

Je verblijft van zondag 14 april tot en met zondag 21 april 2019 in Kaapstad. Dit biedt je ruimschoots de tijd om te acclimatiseren, de omgeving te verkennen en rustig aan naar de grote race toe te werken.

In Kaapstad staan onder andere excursies naar Kaap de Goede Hoop en de Tafelberg op het programma. Ook doen we een City Tour, bezoeken we Chapman’s Peak en de pinguïns van Boulders Beach. Bovendien bieden we een winetasting! Alle tours worden begeleid door een locale tourgids (Rod, een Two Oceans veteraan!), we beschikken over een vaste tourbus met chauffeur. Tijdens de tours verzorgen we lichte snacks en soft drinks.

De Zuid-Afrikaanse loopbeleving staat centraal! Er zijn parcoursverkenningen opgenomen zodat je van start tot finish weet wat je kunt verwachten. Onder begeleiding kun je ook korte delen – de meest spectaculaire – hardlopend verkennen. Een hoogtepunt is de vroege verkenning van Chapman’s Peak met een ontbijt waarbij het uitzicht prikkelt in je ogen, zo mooi!

Daarnaast maak je kennis met Zuid-Afrikaanse hardlopers die de Two Oceans Marathon al eerder hebben gelopen en het leuk vinden hun ervaringen met je te delen. We bezoeken twee hardloopverenigingen in Kaapstad die een rustige trainingsloop combineren met een gezellige bijeenkomst na de training. Bij één club steken we na de training de Braai aan. We verklappen nu al dat je dan gerust wordt gesteld: die 56 is te doen! Onze Zuid-Afrikaanse loopvrienden zullen tips met je delen om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te staan.

Op Goede Vrijdag nemen we gezamenlijk deel aan de International Friendship Run aan de Waterfront. Deze ontspannen run geeft jaarlijks een explosie van enthousiasme door de tientallen aanwezige nationaliteiten. Neem je deel aan één van de trailruns dan is het voor jou vandaag al raceday, deze runs starten vanaf zonsopkomst dus een vroege wake-up call voor jou!

Paaszaterdag 20 april is ‘raceday’! De halve marathon start om 6:00u, de Ultramarathon om 6:30u. Lopers krijgen een tijdige transfer naar de start. Voor de supporters is vervoer aanwezig naar het ‘aanmoedigingspunt’ onderweg op kilometerpunt 28 en vervolgens naar het finishgebied bij de Universiteit van Kaapstad. Na de finish worden we ontvangen in de ‘International Hospitality Tent’ waar een hapje en drankje klaarstaan. Deze tent staat direct aan de finish waardoor we de andere lopers kunnen zien finishen!

We sluiten de wedstrijddag af met een gezamenlijke borrel. Perfecte gelegenheid om je avonturen te delen en na te genieten.

Compact programma, 16 tot en met 21 april 2019
In plaats van op zondag arriveer je op dinsdag in Kaapstad, je reis is twee dagen korter. Vanaf woensdagochtend sluit je aan bij de groep en nemen we je mee in het programma. Let op! Woensdag wordt het direct vroeg opstaan, je begint met de parcoursverkenning Chapman’s Peak gevolgd door het picknickontbijt ter plekke (zie de foto hierboven). Perfecte manier om kennis te maken met de andere lopers in de groep.

Hotel
We verblijven in het comfortabele en sfeervolle Winchester Mansions hotel. Dit hotel ligt in Sea Point met vrij uitzicht over de Atlantische Oceaan richting Robbeneiland. Met V&A Waterfront op loopafstand! De verzorging is inclusief een fantastisch ontbijt.

Extension
Dit programma’s zijn perfect te combineren met een extension in Zuid-Afrika, voor of na het verblijf in Kaapstad. Wij kunnen je hierover prima adviseren!

Brochure
We hebben een prachtige brochure voor je klaarliggen met nog veel meer details. We sturen je hem met plezier toe! Laat ons even weten op info@hardlopeninzuidafrika.nl.

Beyond the Finish
De reizen worden ter plekke door ons begeleid, ondersteund door Julia van Beyond the Finish. Julia woont in Kaapstad, is hardloper, kent de omgeving als haar broekzak en is een kei in de organisatie van hardloopreizen.

Onze reizen:

  • Zijn inclusief gegarandeerd startbewijs voor zowel de Two Oceans Marathon in Kaapstad als de trainingsmarathon Two Rivers Marathon in NL;
  • Staan bol van prachtige belevenissen, bovendien ontzorgen we je volledig en toveren we gedurende je verblijf een grote glimlach op je gezicht;
  • Zijn exclusief vlucht, maar we assisteren je graag bij de boeking (prijzen afhankelijk van maatschappij, vlucht en moment van boeken);
  • Vallen onder de verantwoordelijkheid van Beyond the Finish. Wil je boeken of meer informatie? Neem contact met ons op!