30 juni 2019

Two Oceans Marathon

Een reis naar de Two Oceans Marathon in Kaapstad, georganiseerd voor en door hardlopers. Een onvergetelijke ervaring gegarandeerd.

Startnummergarantie
Startnummers voor Two Oceans Marathon zijn ieder jaar sneller uitverkocht. Een hele toer om er op tijd bij te zijn. Wij beschikken over een set aan startnummers voor zowel de ultra als de halve marathon, maar ook voor de trailruns. Als je met ons meegaat ben je dus verzekerd van een startnummer!

Niet alleen garantie op een startnummer voor de Two Oceans Marathon maar onze reis is ook inclusief een gegarandeerd startnummer voor de Two Rivers Marathon, dé Nederlandse qualifier voor Two Oceans!

Reisprogramma Two Oceans
Je kunt kiezen voor de ultramarathon over 56 kilometer of voor de 21 kilometer die op Paaszaterdag worden gelopen. Ook is het mogelijk te kiezen voor één van de spectaculaire trailruns over 12 of 24 kilometer op Goede vrijdag. Alle onderdelen kennen hetzelfde start- en finishgebied. De reis is echter niet alleen interessant voor hardlopers maar kent ook een uitgebalanceerd programma voor meereizende supporters.

We maken het je deze dagen zo comfortabel mogelijk. De focus ligt op Paaszaterdag – de dag van de Two Oceans Marathon – en laten je er zo prettig mogelijk naartoe leven. In het basisprogramma van zes dagen (5 nachten) verblijf je van dinsdag tot en met Paaszondag in Kaapstad. Dit biedt je de tijd om te acclimatiseren, de omgeving te verkennen en rustig aan naar de grote race toe te werken.

Woensdag start direct verpletterend! We beginnen in de vroege ochtend met een verkenning van Chapmans Peak, gevolgd door een ontbijtje ter plekke. Met een uitzicht dat prikkelt in je ogen. ‘s Middags zijn er diverse mogelijkheden, jij bepaalt. In ieder geval leer je een deel van Kaapstad beter kennen.

Verkenning van Chapman’s Peak, met een ontbijt waarbij het fraaie uitzicht je in de ogen prikkelt! Team Hardlopen in Zuid-Afrika 2017.

Op donderdag begeleiden we je ‘s ochtends naar de Expo. Je maakt kennis met Zuid-Afrikaanse hardlopers die de Two Oceans Marathon al eerder hebben gelopen en het leuk vinden hun ervaringen met je te delen. We bezoeken aan het eind van de middag een hardloopvereniging in Kaapstad die een rustige trainingsloop combineren met een gezellige bijeenkomst na de training. We steken na de training zelfs de Braai aan. We verklappen nu al dat je dan gerust wordt gesteld: die 56 is te doen! Onze Zuid-Afrikaanse loopvrienden zullen tips met je delen om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te staan.

Friendship Run
Goede Vrijdag staat in het teken van de – niet te missen – International Friendship Run aan de Waterfront. Deze ontspannen run geeft jaarlijks een explosie van enthousiasme door de tientallen aanwezige nationaliteiten. Neem je deel aan één van de trailruns dan is het voor jou vandaag al raceday, deze runs starten vanaf zonsopkomst dus een vroege wake-up call voor jou!

Two Oceans Marathon, raceday!
Paaszaterdag is ‘raceday’! De halve marathon start vanaf 6:00u, de Ultramarathon vanaf 6:40u. Lopers krijgen een tijdige transfer naar de start. Voor de supporters is vervoer aanwezig naar het ‘aanmoedigingspunt’ onderweg op kilometerpunt 28 en vervolgens naar het finishgebied bij de Universiteit van Kaapstad. Na de finish worden we ontvangen in de ‘International Hospitality Tent’ waar een hapje en drankje klaarstaan. Deze tent staat direct aan de finish waardoor we de andere lopers kunnen zien finishen!

Rugbyfields University of Cape Town, finishgebied van Two Oceans Marathon. Team Hardlopen in Zuid-Afrika 2019.

We sluiten de wedstrijddag af met een gezamenlijke borrel. Perfecte gelegenheid om je avonturen te delen en na te genieten.

Verlenging, uitgebreider programma
Buiten het basisprogramma bieden we je meerdere mogelijkheden. Je kunt eerder arriveren of na de race nog een verlenging boeken en langer blijven. Er is zo ongelooflijk veel te doen in de regio Kaapstad! Denk aan excursies naar Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg, Robben Island, Kirstenbosch National Park, de pinguïns van Boulders Beach, winetastings. Keuzes te over!

Als je eerder arriveert zijn er extra parcoursverkenningen opgenomen zodat je van start tot finish weet wat je kunt verwachten. Bovendien is dan een dagtrip naar Kaap de Goede Hoop inbegrepen met daarnaast ook een bezoek aan de pinguins van Boulders Beach en Kirstenbosch Botanical Gardens (in de ‘schaduw’ van de Tafelberg). Blijf je langer dan bezoek je ook de regio Stellenbosch/Franschhoek én doe je een korte safari. In onze brochure lees je er meer over, je zult zien dat de voorwaarden er zijn voor een onvergetelijke trip!

Hotel
Ons hotel? Dat is erg comfortabel. Een zwembad, prettige kamers en op een fraaie en praktische locatie. Wat dacht je van het uitzicht van je kamer en vanaf de pool op Tafelberg? Perfect om in alle rust naar de Two Oceans toe te leven!