30 juni 2019

Hardloopreis Two Oceans Marathon

Zo zagen onze reizen eruit. Voor 2024 staan er geen reizen gepland. Ed en Marco gaan zelf weer op avontuur in Zuid-Afrika. Zonder groep…
_____________

Een reis naar de Two Oceans Marathon in Kaapstad, georganiseerd voor en door hardlopers. Een onvergetelijke ervaring gegarandeerd.

Onvergetelijke ervaring

De Two Oceans Marathon is razend populair. Niet zo gek ook als je een ultramarathon organiseert op één van de mooiste stukjes van het Afrikaanse continent. Met een route langs twee oceanen! Onze partner Beyond the Finish biedt een reis die je volledig ontzorgt, je kennis laat maken met de omgeving en locale hardlopers maar je bovendien optimaal voorbereidt op de race.

Je krijgt bovendien niet alleen garantie op een onvergetelijke ervaring maar onze reis is ook inclusief een gegarandeerd en gratis startnummer voor de Two Rivers Marathon. Two Rivers is het kleine broertje van Two Oceans. Een ‘Afrikaanse’ marathon – geïnitieerd door de mannen van Hardlopen in Zuid-Afrika – in Nederland met een meet-and-greet voor (oud) deelnemers aan de reizen van Hardlopen in Zuid-Afrika. Volop smakelijke hardloopverhalen gegarandeerd. Een heerlijke opwarmer en mooi moment voor je laatste long-run voor Two Oceans.

Two Oceans

De ultramarathon over 56 kilometer wordt in 2023 gelopen op zaterdag 15 april. In hetzelfde weekend is het mogelijk te kiezen voor de halve marathon op zondag of voor één van de spectaculaire trailruns over 12 of 24 kilometer op vrijdag. Alle onderdelen kennen hetzelfde start- en finishgebied. De reis is echter niet alleen interessant voor hardlopers maar kent ook een uitgebalanceerd programma voor meereizende supporters.

We maken het je deze dagen zo comfortabel mogelijk. De focus ligt op zaterdag – de dag van de Two Oceans Marathon – en laten je er zo prettig mogelijk naartoe leven. In het programma van acht dagen verblijf je van zondag tot en met zondag in Kaapstad. Dit biedt je de tijd om te acclimatiseren, de omgeving te verkennen en ontspannen naar de grote race toe te werken.

Eerste kennismaking

Op maandag en dinsdag laten we je kennismaken met de omgeving. Wat dacht je van een Cape Town Citytrip, de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop en de pinguins van Boulders beach? Dat staat allemaal op het programma! Met bovendien op maandagavond een ontspannen training over de Kaapse promenade met onze hardloopvrienden van AAC (Atlantic Athletic Club). Je hoort dan vast al sterke verhalen van de ervaren Two Oceans lopers, het uitzicht over de Atlantische oceaan is fenomenaal. We hebben zelfs al eens een aantal walvissen zien zwemmen tijdens de training – geen garantie 😉

Two Oceansgroep 2018 op het uiterste Zuidwesten van het Afrikaanse continent, Kaap de Goede Hoop

Verpletterend

En als je denkt dat het niet mooier kan, de woensdag start verpletterend! We beginnen in de vroege ochtend met een verkenning van Chapmans Peak, gevolgd door een ontbijtje ter plekke. Met een uitzicht dat prikkelt in je ogen. ‘s Middags zijn er diverse mogelijkheden, jij bepaalt. In ieder geval leer je een deel van Kaapstad beter kennen.

Verkenning van Chapman’s Peak, met een ontbijt waarbij het fraaie uitzicht je in de ogen prikkelt! Team Hardlopen in Zuid-Afrika 2017.

Op donderdag begeleiden we je ‘s ochtends naar de Expo. De Expo is altijd een gezellige drukte met lopers uit alle windstreken en een perfecte plek om wat leuke spulletjes in te slaan. We bezoeken aan het eind van de middag een hardloopvereniging in Kaapstad die een rustige trainingsloop combineren met een gezellige bijeenkomst na de training. We steken na de training zelfs de Braai aan. We verklappen nu al dat je dan gerust wordt gesteld: die 56 is te doen! Onze Zuid-Afrikaanse loopvrienden zullen tips met je delen om zo goed mogelijk voorbereid aan de start te staan.

Friendship Run

Vrijdag staat in het teken van de – niet te missen – International Friendship Run aan de Waterfront. Deze ontspannen run geeft jaarlijks een explosie van enthousiasme door de tientallen aanwezige nationaliteiten. Neem je deel aan één van de trailruns dan is het voor jou vandaag al raceday, deze runs starten vanaf zonsopkomst dus een vroege wake-up call voor jou!

Two Oceans Marathon, raceday!

Zaterdag is ‘raceday’! De Ultramarathon start rond 6:30u. Lopers krijgen een tijdige transfer naar de start. Voor de supporters is vervoer aanwezig naar het ‘aanmoedigingspunt’ onderweg op kilometerpunt 28 en vervolgens naar het finishgebied bij de Universiteit van Kaapstad. Na de finish worden we ontvangen in de ‘International Hospitality Tent’ waar een hapje en drankje klaarstaan. Deze tent staat direct aan de finish waardoor we de andere lopers kunnen zien finishen!

Het rugby veld bij de University of Cape Town, finishgebied van Two Oceans Marathon. Team Hardlopen in Zuid-Afrika 2019.

We sluiten de wedstrijddag af met een gezamenlijke borrel. Perfecte gelegenheid om je avonturen te delen en na te genieten.

Verlenging, uitgebreider programma

Buiten het basisprogramma bieden we je meerdere mogelijkheden. Je kunt eerder arriveren of na de race nog een verlenging boeken en langer blijven. Er is zo ongelooflijk veel te doen in de regio Kaapstad! Denk aan excursies naar Robben Island, Kirstenbosch National Park of winetastings. Blijf je langer dan kun je ook de regio Stellenbosch/Franschhoek, Hermanus of een korte safari doen. Keuzes te over!

Hotel

Ons hotel? Dat is erg comfortabel. Een zwembad, prettige kamers en op een fraaie en praktische locatie. Wat dacht je van het uitzicht van je kamer en vanaf de pool op Tafelberg? Perfect om in alle rust naar de Two Oceans toe te leven!

Begeleiding ter plaatse

Dat is dik voor elkaar. Julia is je steun en toeverlaat ter plekke. Ze heeft deze reis al vele malen georganiseerd, heeft Two Oceans al meerdere keren zelf gelopen (zowel de ultra als de halve) en kijkt er iedere keer weer naar uit om een groep enthousiaste Nederlanders te ontvangen. Ook bij jou zal Julia een speciaal plekje in je hart veroveren!

Daarnaast hebben we een vaste chauffeur en is Rod al jarenlang onze gids. Ook Rod heeft Two Oceans al vaak gelopen en weet je vanalles over zowel de race als de omgeving te vertellen, op zijn vertrouwde humoristische wijze!

Wil je mee?

Wil je mee of wil je nadere informatie? Wacht niet en neem snel contact met ons op! We beantwoorden met plezier al je vragen.