20 maart 2018

Comrades Marathon, 10 juni 2018

De Comrades Marathon. Een reis naar Durban, georganiseerd voor en door hardlopers. Een onvergetelijke ervaring én een ongekende uitdaging gegarandeerd! 

De 2018-reis is niet meer boekbaar. Bekijk het onderstaande programma ter inspiratie voor 2019. Dan gaan we weer! Wil je er meer over weten? Op onze info-avond op 18 juni zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. We vertellen dan alles over onze 2019-reizen. Je bent van harte welkom!

Een even jaar en dus een ‘down-run’. Van Pietermaritzburg op zo’n 700 meter boven zeeniveau richting Durban aan de Indische oceaan. Grotendeels dalen maar vergis je niet, er zitten een paar serieus stijgende delen tussen. De start is voor de prachtige City Hall in Pietermaritzburg, de finish ligt ruim 90 kilometer verder in Durban, in een kolkend Moses Mabhida Stadium (in 2018 de nieuwe finishlocatie).
Pittige route, heel pittig zelfs, maar een fantastische ervaring. Ongeveer 3500 hoogtemeters, een zomerse temperatuur rond de 25 graden, een route van bijna 90 kilometer en honderduizenden toeschouwers langs het parcours. Met een uitstekende verzorging onderweg.

Een indruk? Check de laatste runs die we liepen: Comrades Down-run 2016 en Comrades Up-run 2017.

Programma
Je arriveert op woensdag 6 juni in Durban. We zorgen voor vervoer vanaf King Shaka International Airport naar je verblijf in een sfeervolle accomodatie aan de kust. We verblijven in een comfortabel verblijf in Umdloti, een rustige en veilige kustplaats met voldoende faciliteiten niet al te ver van Durban. We beginnen met een gezamenlijk diner, om elkaar te leren kennen en de wedstrijdspanningen te kunnen delen!

Donderdag 7 juni maken we kennis met een stuk van het parcours en bekijken we een aantal landmarks. ’s Avonds bezoeken we de bijeenkomst voor de International Runners.

Op vrijdag 8 juni starten we met een run met een groep locale hardlopers, een soort van Comrades-aftrap! Daarna gaan we naar de Comrades Expo voor het afhalen van je startnummer maar met name om sfeer te proeven. Wat een vibe, wat een lopers! Allemaal met eenzelfde doel, allemaal met ongelooflijk veel trainingskilometers in de benen. Geheel hardloopminnend Zuid-Afrika is hier. Een perfecte plek om de laatste tips op te halen, wat rond te slenteren, je Comrades gear in te slaan maar met name een plek om voorpret te delen. Na de Expo verkennen we het finishgebied.

Zaterdag 9 juni is een lanterfant-dag. Energie sparen voor de dag van morgen. We geven je de laatste instructies en tips. Voor de rest wat rusten. En zorgen dat je het parcours en hoogteprofiel in je hoofd hebt.

Comrades Marathon
Zondag 10 juni is de dag van de Comrades Marathon! Hier heb je al die maanden voor getraind. Zuid-Afrika zindert vandaag. Het is die éne bijzondere dag in het jaar! Een hele vroege start. Al voor 3 uur ’s ochtends pikken we je op om naar het startgebied in Pietermaritzburg te gaan. De gebruikelijke nerveuze chaos bij de start. Voorafgaand aan het startschot klinken er indrukwekkende liederen. Onder andere het luid meegezongen ‘Shosholoza’ en ‘Chariots of fire’. Om half 6 is het zo ver; je begint samen met zo’n 20.000 andere avonturiers aan een bijna 90 kilometer durend avontuur.

De finish is in Durban. Je krijgt maximaal 12 uur de tijd om hier te komen. Maximaal 12 uur om toe te treden tot het heldendom! Na de finish wachten verfrissingen in de International Corner. Hier ontmoeten de buitenlandse lopers elkaar. Voldoende stof tot napraten met een hapje en een drankje.

Op maandag 11 juni is het bijkomen en vertrekdag. Maar met name nagenieten! Wat een ongelooflijke ervaring. De adrenaline giert je nog steeds door het lichaam. ‘I did it!’

We bieden een reis inclusief een ontspannen verblijf in een erg prettige accommodatie, inschrijving, transfers van/naar luchthaven, Expo (afhalen startnummer) en start/finishgebied (wedstrijddag met begeleiding). Op wedstrijddag verzorgen we ook vervoer voor supporters, ook dit is inclusief.

Verlenging
Uitgangspunt bij deze reis is dat we je op een compacte maar goed verzorgde wijze de gelegenheid bieden Comrades te lopen. Zuid-Afrika is ver weg en een bijzonder mooi land. Dus grote kans dat je verlenging zoekt om meer van de omgeving en natuur te ervaren, dat raden we je ook zeker aan! We adviseren je graag en zonder verplichtingen.

De reis wordt ter plekke door ons begeleid, ondersteund door Julia van Beyond the Finish. Julia woont in Kaapstad, is hardloper, kent Zuid-Afrika als haar broekzak en is een kei in de organisatie van hardloopreizen.

Brochure
We hebben een prachtige brochure voor je klaarliggen met nog veel meer details. We sturen je hem met plezier toe! Laat ons even weten op info@hardlopeninzuidafrika.nl.

Deze reis valt onder de verantwoordelijkheid Beyond the Finish. Wil je boeken of meer informatie? Neem contact met ons op!