Uitbreiding team!

Daar zijn we trots op! André Boel wordt, met ingang van volgend jaar, mede hardloopbegeleider op de reis naar Comrades Marathon. André is al jarenlang hardlooptrainer, heeft talloze hardloopschoenen versleten én is inmiddels net zo gek van de hardloopbeleving in Zuid-Afrika als wij. Supermooi dat hij ons team komt versterken, mede gezien de uitbreiding van het toekomstige programma.

André heeft de afgelopen jaren zowel ervaring opgedaan in Two Oceans Marathon als Comrades Marathon. Wat is dat toch, André? Wat maakt hardlopen in Zuid-Afrika zo speciaal?

Beleving in Zuid-Afrika ‘puur’

‘De beleving is zo puur! Het mooie landschap, de bijzondere mix aan mensen en ja, die ongelooflijk lange afstanden, die maken de prestatie bijzonder! Je moet deze races echt op een andere manier benaderen. Ik kijk er enorm naar uit om mijn ervaringen met andere lopers te mogen delen en ze te gaan begeleiden’.

André in actie tijdens Comrades Marathon 2018, ongeveer op kilometerpunt 47, nét voor de beklimming van Botha’s Hill. Nog zo’n 43km tot de finish…

Kun je wat meer over jezelf vertellen, André?

‘Misschien kennen lopers me als pacer in een marathon. Onder andere in de marathon van Tilburg en in de Two Rivers Marathon haas ik jaarlijks één van de groepen. Met plezier!

Ik geef sinds 2012 training. In het begin alleen aan beginners, ik denk dat ik inmiddels wel een paar honderd fanatiekelingen de aanzet heb gegeven om het hardlopen te blijven doen. Ook heb ik voor mensen persoonlijke schema’s gemaakt om ze zo goed mogelijk voor te bereiden voor hun doel. Dit kon zijn een 10 km loop maar ook een marathon.

De laatste drie jaar geef ik training aan een groep fanatieke lopers, de wat meer gevorderden. Ondanks dat de doelen van enkele lopers enorm uit elkaar liggen verbindt de groep zich door onze gezamenlijk passie, het hardlopen. Niets mooier dan na het hardlopen lekker met elkaar na praten over hardlopen en andere zaken.

Het trainersvak vind ik mooi omdat het mooi is om te zien hoe mensen boven zichzelf kunnen uitstijgen door ze het vertrouwen te geven dat ze het kunnen. Dan maakt het niets uit of het een beginner is die na twee maanden 5 km loopt aan een stuk of dat het een marathon loper is die de marathon binnen 3 uur loopt.

Ik geniet ervan om te zien dat mensen het uiterste uit zichzelf kunnen halen. Puur door ze te ondersteunen met raad en daad.’

Tot Comrades, André! En loop jij komend jaar Two Rivers Marathon of Two Oceans Marathon, grote kans dat je hem daar ook ziet 😉