20 juni 2019

Hardloopreis Comrades Marathon

Zo zagen onze reizen eruit. Voor 2024 staan er geen reizen gepland. Ed en Marco gaan zelf weer op avontuur in Zuid-Afrika. Zonder groep…
_____________

De Comrades Marathon. Een reis naar Durban, georganiseerd voor en door hardlopers. Een onvergetelijke ervaring én een ongekende uitdaging gegarandeerd!

Onvergetelijke ervaring

De Comrades Marathon is een epische race. Vol met historie en prachtige tradities. Het is de grootste en oudste Ultramarathon ter wereld. Onze partner Beyond the Finish biedt een reis die je volledig ontzorgt. Je maakt kennis met de omgeving en locale hardlopers maar je wordt met name optimaal voorbereid op de race.

Je krijgt bovendien niet alleen garantie op een onvergetelijke ervaring maar onze reis is ook inclusief een gegarandeerd en gratis startnummer voor de Two Rivers Marathon. Two Rivers is een ‘Afrikaanse’ marathon – geïnitieerd door de mannen van Hardlopen in Zuid-Afrika – in Nederland met een meet-and-greet voor (oud) deelnemers aan de reizen van Hardlopen in Zuid-Afrika. Volop smakelijke hardloopverhalen gegarandeerd. Een heerlijke opwarmer!

Comrades 2023 op 11 juni

In 2023 wordt de 96e run in de ruim 100-jarige geschiedenis gelopen (een paar onderbrekingen door Tweede Wereldoorlog en door Corona). En net als in 2022 wordt het een ‘down-run’. Van Pietermaritzburg, gelegen op zo’n 700 meter hoogte, naar Durban op zeeniveau. Grotendeels dalen dus! Maar vergis je niet, er zitten toch ook nog veel stijgende delen tussen. Bij de finish begrijp je waarom het tussenliggende gebied ‘The Valley of the 1000 hills’ heet. De start is voor de City Hall in Pietermaritzburg, de finish ligt zo’n 90 kilometer verder in het imposante Moses Mabhida stadion in Durban.
Pittige route, extreem pittig zelfs, maar een fantastische ervaring. Veel hoogtemeters, een zomerse temperatuur rond de 25 graden, een route van bijna 90 kilometer en honderdduizenden toeschouwers langs het parcours. Met een uitstekende verzorging onderweg. Wie wil hem niet lopen?

Een indruk? Check twee van de runs die we liepen, in beide richtingen: de Comrades Down-run 2018 en Comrades Up-run 2019.

Programma

Je arriveert op woensdag  in Durban. We zorgen voor vervoer vanaf King Shaka International Airport naar je verblijf in een sfeervolle accomodatie aan de kust. We verblijven in een comfortabel hotel aan de boulevard in Durban.

Op donderdag maken we kennis met  het parcours en bekijken we een aantal landmarks plus het Comrades Museum in Pietermaritzburg. Nu wordt het concreet, hier loop je komende zondag! Tussentijds pakken we een gezamenlijke lunch met een adembenemend uitzicht. We eindigen bij de finish – tuurlijk! – en zien de indrukwekkende locatie waar je zondag als held wordt binnengehaald!

Op vrijdag gaan we naar de Comrades Expo voor het afhalen van je startnummer maar met name om sfeer te proeven. Wat een vibe, wat een lopers! Allemaal met eenzelfde doel, allemaal met ongelooflijk veel trainingskilometers in de benen. Geheel hardloopminnend Zuid-Afrika is hier. Een perfecte plek om de laatste tips op te halen, wat rond te slenteren, je Comrades gear in te slaan maar met name een plek om voorpret te delen. Na de Expo verkennen we het startgebied.

Zaterdag is een lanterfant-dag. Energie sparen voor de dag van morgen. We geven je de laatste instructies en tips. Voor de rest wat rusten. Misschien even kort wat loslopen. En zorgen dat je het parcours en hoogteprofiel in je hoofd hebt.

Comrades Marathon

Zondag is de dag van de Comrades Marathon! Hier heb je al die maanden voor getraind. Zuid-Afrika zindert vandaag. Het is die éne bijzondere dag in het jaar! Een hele vroege start. Al rond 3 uur ‘s ochtends pikken we je op om naar het startgebied in Pietermaritzbur te gaan. De gebruikelijke nerveuze chaos bij de start. Voorafgaand aan het startschot klinken er indrukwekkende liederen. Onder andere het luid meegezongen ‘Shosholoza’ en ‘Chariots of fire’. Om half 6 is het zo ver; je begint samen met zo’n 20.000 andere lopers aan een bijna 90 kilometer durend avontuur.

De finish is in Durban. Je krijgt maximaal 12 uur de tijd om hier te komen. Maximaal 12 uur om toe te treden tot het heldendom! Na de finish wachten verfrissingen in de International Corner. Hier ontmoeten de buitenlandse lopers elkaar. Voldoende stof tot napraten met een hapje en een drankje.

Enthousiaste supporters bij het naderen van Durban.

Op maandag is het bijkomen en vertrekdag. Als je terugvlucht het toelaat kun je nog even met ons mee naar de boulevard van Durban om daar een drankje te doen. Ook om even na te genieten tussen al die andere finishers in hun stoere Comradesshirt! Wat een ongelooflijke ervaring. De adrenaline giert je nog steeds door het lichaam. ‘I did it!’

Basisprogramma

We bieden een reis inclusief een ontspannen verblijf in een erg prettige accommodaties, inschrijving, transfers van/naar luchthaven, Expo (afhalen startnummer) en start/finishgebied (wedstrijddag met begeleiding). Op wedstrijddag verzorgen we ook vervoer voor supporters, ook dit is inclusief.

De reis wordt ter plekke begeleid door Julia van Beyond the Finish. Julia woont in Kaapstad, is hardloper, kent Zuid-Afrika als haar broekzak en is een kei in de organisatie van hardloopreizen. Ze heeft al talloze Nederlandse hardlopers een onvergetelijke hardloopervaring naar Comrades bezorgd. Naast Julia koppelen we de groep aan onze vaste gids in Durban, Renny kent de klappen van de zweep en weet je alles over de race en de omgeving te vertellen.

Verlenging

Uitgangspunt bij deze reis is dat we je op een compacte maar goed verzorgde wijze de gelegenheid bieden Comrades te lopen. Zuid-Afrika is ver weg en een bijzonder mooi land. Dus grote kans dat je verlenging zoekt om meer van de omgeving en natuur te ervaren, dat raden we je ook zeker aan! We adviseren je graag en zonder verplichtingen.

Wil je mee?

Wil je mee of wil je nadere informatie? Wacht niet en neem snel contact met ons op! We beantwoorden met plezier al je vragen.