20 juni 2019

Comrades Marathon, 14 juni 2020

De Comrades Marathon. Een reis naar Durban, georganiseerd voor en door hardlopers. Een onvergetelijke ervaring én een ongekende uitdaging gegarandeerd!

______
De Comrades reis 2019 zit er net op, hij was weer bruut én fantastisch! De 2019-reis staat hieronder beschreven. In 2020 gaan we uiteraard weer, de reis zal er qua contouren vergelijkbaar uitzien als de 2019-reis. In de zomer van 2019 presenteren we ons 2020-programma voor Comrades Marathon. Wil je 100% zeker zijn van deelname in 2020? Je kunt nu al een voorboeking doen! Wil je op de hoogte worden gehouden? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Een oneven jaar en dus een ‘up-run’. Van Durban aan de Indische oceaan naar Pietermaritzburg, gelegen op zo’n 700 meter hoogte. Grotendeels stijgen dus! Maar vergis je niet, er zitten ook veel dalende delen tussen. Bij de finish begrijp waarom het tussenliggende gebied ‘The Valley of the 1000 hills’ heet. De start is voor de City Hall in Durban, de finish ligt ruim 86 kilometer verder in Pietermaritzburg, op een kolkend Scottsville Racecourse.
Pittige route, heel pittig zelfs, maar een fantastische ervaring. Ongeveer 3300 hoogtemeters, een zomerse temperatuur rond de 25 graden, een route van ruim 86 kilometer en honderduizenden toeschouwers langs het parcours. Met een uitstekende verzorging onderweg.

Een indruk? Check de laatste twee runs die we liepen, in beide richtingen: de Comrades Up-run 2017 en de Comrades Down-run 2018.

Programma
Je arriveert op woensdag 5 juni in Durban. We zorgen voor vervoer vanaf King Shaka International Airport naar je verblijf in een sfeervolle accomodatie aan de kust. We verblijven in een comfortabel verblijven in Umdloti en Umhlanga, rustige en veilige kustplaatsen met voldoende faciliteiten niet al te ver van Durban. We beginnen met een gezamenlijk diner, om elkaar te leren kennen en de wedstrijdspanningen te kunnen delen!

Donderdag 6 juni maken we kennis met een stuk van het parcours en bekijken we een aantal landmarks. Nu wordt het concreet, hier loop je komende zondag! Tussentijds pakken we een gezamenlijke lunch met een adembenemend uitzicht.

Op vrijdag 7 juni starten we met een run met een bevriende hardloopclub, de Regent Harriers, een soort van Comrades-aftrap! Daarna gaan we naar de Comrades Expo voor het afhalen van je startnummer maar met name om sfeer te proeven. Wat een vibe, wat een lopers! Allemaal met eenzelfde doel, allemaal met ongelooflijk veel trainingskilometers in de benen. Geheel hardloopminnend Zuid-Afrika is hier. Een perfecte plek om de laatste tips op te halen, wat rond te slenteren, je Comrades gear in te slaan maar met name een plek om voorpret te delen. Na de Expo verkennen we het startgebied.

Zaterdag 8 juni is een lanterfant-dag. Energie sparen voor de dag van morgen. We geven je de laatste instructies en tips. Voor de rest wat rusten. En zorgen dat je het parcours en hoogteprofiel in je hoofd hebt.

Comrades Marathon
Zondag 9 juni is de dag van de Comrades Marathon! Hier heb je al die maanden voor getraind. Zuid-Afrika zindert vandaag. Het is die éne bijzondere dag in het jaar! Een hele vroege start. Al voor 4 uur ‘s ochtends pikken we je op om naar het startgebied in Durban te gaan. De gebruikelijke nerveuze chaos bij de start. Voorafgaand aan het startschot klinken er indrukwekkende liederen. Onder andere het luid meegezongen ‘Shosholoza’ en ‘Chariots of fire’. Om half 6 is het zo ver; je begint samen met zo’n 20.000 andere avonturiers aan een bijna 90 kilometer durend avontuur.

De finish is in Pietermaritzburg. Je krijgt maximaal 12 uur de tijd om hier te komen. Maximaal 12 uur om toe te treden tot het heldendom! Na de finish wachten verfrissingen in de International Corner. Hier ontmoeten de buitenlandse lopers elkaar. Voldoende stof tot napraten met een hapje en een drankje.

Op maandag 10 juni is het bijkomen en vertrekdag. Maar met name nagenieten! Wat een ongelooflijke ervaring. De adrenaline giert je nog steeds door het lichaam. ‘I did it!’

We bieden een reis inclusief een ontspannen verblijf in een erg prettige accommodaties, inschrijving, transfers van/naar luchthaven, Expo (afhalen startnummer) en start/finishgebied (wedstrijddag met begeleiding). Op wedstrijddag verzorgen we ook vervoer voor supporters, ook dit is inclusief.

Verlenging
Uitgangspunt bij deze reis is dat we je op een compacte maar goed verzorgde wijze de gelegenheid bieden Comrades te lopen. Zuid-Afrika is ver weg en een bijzonder mooi land. Dus grote kans dat je verlenging zoekt om meer van de omgeving en natuur te ervaren, dat raden we je ook zeker aan! We adviseren je graag en zonder verplichtingen.

De reis wordt ter plekke door ons begeleid, ondersteund door Julia van Beyond the Finish. Julia woont in Kaapstad, is hardloper, kent Zuid-Afrika als haar broekzak en is een kei in de organisatie van hardloopreizen.

Brochure
Onze brochure biedt je nog veel meer details. We sturen je hem met plezier toe! Laat ons even weten op info@hardlopeninzuidafrika.nl als je interesse hebt. Onze Comrades reis zit traditioneel snel vol, stel de beslissing niet al te lang uit.

Deze reis valt onder de verantwoordelijkheid Beyond the Finish. Wil je boeken of meer informatie? Neem contact met ons op!