Marcel Kemp, van 146 kilo naar 90 kilometer

‘Een hardloopwedstrijd over 90 kilometer? Zeker alleen maar weggelegd voor topatleten?’. Zeker niet. Met de juiste focus en wil kan bijna iedere hardloper deze afstand aan. Maar je moet er wel serieus voor trainen!

Marcel woog 146 kilo

Dat bewijst Marcel Kemp. Marcel woog zes jaar geleden maarliefst 146 kilo. Dat was te zwaar, veel te zwaar. Hij besloot het roer om te gooien. Gezonder leven, afvallen én meer bewegen. Dat bewegen werd hardlopen. In het begin korte stukjes in een super rustig tempo. Langzaamaan verder maar ook veel sneller. Nu is hij zo’n 50 kilo lichter en heeft hij begin deze maand de Comrades Marathon voltooid.

Phindi Gule interviewde Marcel de dagen voor Comrades in Umdloti. Bekijk het interview hieronder.

Onuitwisbare indruk

Dat Comrades in zijn reis van 146 kilo naar 90 kilometer een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten is de dagen ná de race gebleken. Hij kreeg het avontuur niet meer uit het hoofd. Twee belangrijke beslissingen werden razendsnel genomen.

Eén: volgend jaar komt hij terug voor zijn back-to-back race. Die Up-Run wil hij ook lopen. Zonder twijfel. En twee: zoals het avontuur in zijn ‘kop zit’ staat het inmiddels ook op zijn kuit. Awesome! Daar gaat hij volgend naar indruk mee maken op weg naar Pietermaritzburg.