Two Rivers Marathon, een Afrikaanse marathon in Nederland

Vandaag werd in de Bommelerwaard de Two Rivers Marathon gelopen. Een relatief nieuw evenement, dit jaar de tweede editie. De marathon is ontstaan als een trainingsmarathon voor Nederlandse lopers die op Paaszaterdag de grote broer de Two Oceans Marathon gaan lopen.

In het startveld stonden zo’n 50 lopers die later dit jaar de Two Oceans of Comrades Marathon gaan lopen. Puur als training, puur voor de fun. En om alvast wat voorpret te delen!

Shosholoza
Tweehonderd lopers aan de start. En de meesten glansrijk gefinisht. Voor lopers die al eerder in Zuid-Afrika een (ultra-) marathon hebben gelopen bezorgt het Shosholoza lichte ‘goosebumps’. Dit nummer klinkt net zoals bij Zuid-Afrikaanse loopevenementen door de luidsprekers in het startvak. Een start met gevoel. Sommigen meezingend, sommigen meedeinend (bekijk onderstaande video).
Het startschot wordt gegeven door Axel Rittershaus, een ultra-atleet uit Kaapstad. Hij loopt ook zelf mee.

 

Twee rivieren
De Waal en de Maas zijn ruim 30 kilometer de begeleiders van de lopers. Volwaardige vervangers van de Atlantische en Indische Oceaan in de Two Oceans Marathon, althans voor dit moment. Ongeveer 50 van de deelnemers van vandaag lopen begin april in Kaapstad. Vandaag de perfecte training.

Maar naast deze Afrika-gangers komen lopers uit geheel Nederland – en zelfs een aantal uit Duitsland – naar Zaltbommel om mee te lopen in deze Two Rivers Marathon. De sfeer is uitstekend. ‘All shiny happy people’ op alledrie de onderdelen, de gehele Marathon, de Duo-Marathon en de Run-Bike-Run. Van start tot finish met een fantastische afterparty op het start-finishterrein met bier én braai!

Derde editie in 2018
Op 25 februari 2018 staat de derde editie van de Two Rivers Marathon gepland. Exact 4 weken voor Two Oceans Marathon 2018. Meer info op www.tworiversmarathon.nl