Comrades-koorts

Nog een paar dagen en het is 4 juni. Dé dag van ‘the big C’. Dit jaar de Comrades Marathon Up-Run.

Zo’n 20.000 lopers verzamelen zich in alle vroegte voor de City Hall van Durban. De klanken van ‘Shosholoza‘ en ‘Chariots of fire’ bezorgt de lopers en masse kippenvel en zet ze bovendien scherp. Het is bijna half zes, de hanenkraai zet de massa in beweging. Twaalf uur de tijd om de finish in Pietermaritzburg te bereiken. Twaalf uur om zo’n 87 kilometer af te leggen. En voor de ‘novices’ twaalf uur om tot het heldendom toe te treden, te gaan behoren tot de groep Comrades-finishers. Een onvergetelijke dag!

Hieronder een interactieve map die een indruk geeft hoe de route verloopt, waar de cut-off points liggen, welke bijzondere punten worden gepasseerd en nog veel meer. Bekijk ook het hoogteverschil!

Dit jaar doet een recordaantal Nederlanders mee, zo’n 35. Ten opzichte van 2016 is dat bijna een verdubbeling. De Comrades Marathon spreekt tot de verbeelding, ook in Nederland slaat het virus toe.

We hebben koorts. Comrades-koorts. Nog een paar dagen. Dan mogen we weer. Volg onze updates op Facebook en maak een stukje feestvreugde mee!