Coach André counting down to South Africa!

De laatste tijd heb ik vele van jullie mogen ontmoeten bij de diverse voorbereidingslopen naar je loop in Zuid-Afrika. Onder andere de Two Rivers Marathon maar ook op veel andere plaatsen. Het waren stuk voor stuk leuke ontmoetingen waarbij de (gezonde) spanning steeds verder toenam naarmate D-DAY dichterbij kwam.

Over zo’n 3 weken sta je misschien wel aan de start van de Two Oceans marathon. Als Comrades je doel is dan heb je nog een paar weken meer de tijd om je verder voor te bereiden.

Aftellen naar Two Oceans Marathon
Als je toewerkt naar Two Oceans marathon (dit jaar de 50 e editie alweer!) dan is het nu toch echt tijd om de benen rust te gaan gunnen. De tijd die je over houdt kun je goed gebruiken om de tekst van Shosholoza te bestuderen zodat je dit geweldige nummer uit volle borst kunt mee zingen als je op 20 april aan de vroege start staat van jouw Two Oceans marathon avontuur.

Lopers in Two Oceans Marathon 2017 op weg naar passage Chapmans Peak, met uitzicht over Atlantische oceaan

Wat nu de komende weken qua trainingen nog te doen?
Voor eenieder is dat natuurlijk anders maar gemiddeld kun je zeggen dat een duurloop per week van maximaal 2 uur echt wel de max is. Daarnaast twee rustige kortere trainingen en je taperfase is compleet. En heb vertrouwen in jezelf! Alle trainingen gaan zich zeker uitbetalen in een supermooi avontuur in Kaapstad. Twijfel je toch nog over wat voor tijd voor haalbaar is? Geen zorgen! Tijdens ons verblijf gaan we nog een paar gave trainingen doen met lokale hardlopers met enorme Two Oceans marathon ervaring die je het welbekende hemd van hun hardloop lijf kunt vragen over hoe je jouw Two Oceans marathon avontuur het beste kunt indelen.

Aftellen naar Comrades 
De Comrades lopers moeten nog 7 weken langer geduld hebben voor hun Ultimate Human Race. Het schema van de bekende coach Parry zegt dat je deze laatste weken je omvang aardig gaat afbouwen. De komende weken doe je nog een aantal lange rustige duurlopen van 3,5 uur. Wellicht staat er nog een marathon of ultra op je programma. Loop deze dan in een relatief rustig tempo, het mag zeker geen PR-jacht worden.

Coach André tijdens Comrades Marathon 2018, ongeveer op km-punt 47

Afbouwen
In de loop van mei staan de trainingen ook steeds meer in het teken van afbouwen. Wat een lekker vooruitzicht na al die kilometers! Ook voor de Comrades geldt, ga de Shosholza oefenen en die kip (of is het een haan?) kan je ook niet vaak genoeg horen ;-). Wellicht zien we elkaar zeker nog een keer voordat we afreizen naar Durban. Bijvoorbeeld tijdens onze gezamenlijke nachtmarathon gevolgd door een altijd weer inspirerende bijeenkomst van de Comrades ambassadeur Hans Koeleman.

Voor nu allen fijne weken en tot over een paar weken in Kaapstad of in juni in Durban.
Sportieve groet van jullie Runcoach André