Op de koffie bij Hans Koeleman. Comradeskoorts neemt toe!

Een jaarlijks terugkerend tafereel. Tweevoudig Olympiër en zesvoudig Comradesfinisher Hans Koeleman nodigt de Nederlandse deelnemers aan de Comrades Marathon bij hem thuis uit op de koffie. Vandaag, zo’n vijf weken voor de race, deelt hij tips en mooie verhalen.

Comrades Ambassador
Hans is met zijn zes Comrades-finishes ervaringsdeskundige. Vanwege deze ruime ervaring heeft de Comrades organisatie hem gevraagd Comrades Ambassadeur te zijn voor Nederland. Wereldwijd zijn er zo’n 25. Eervolle positie dus! Dit jaar doen er zo’n 40 Nederlanders mee aan Comrades Marathon. Ongeveer de helft daarvan komt vandaag bij Hans op de koffie. Allemaal met ongelooflijk veel trainingskilometers in de benen. Vandaag wordt het weer een stukje concreter, weer een stapje dichter bij Comrades Marathon 2018. Een huis vol bijzondere hardlopers die toewerken naar deze uitdaging over 90 kilometer in Kwazulu Natal. Een huis vol gelijkgestemden, de Comradeskoorts neemt toe!

Opgeven is geen optie
Hans vertelt vol passie. ‘De race is weergaloos. Maar ook meedogenloos. Benader hem (haar?) met respect. Maar geniet bovenal van de magie en sfeer!’
Wat word je eet- en drinkstrategie? Wat doen de Braai-geuren met je tijdens de dag? Hoe wapen je je tegen de warmte? Hoe tackel je de hills? Wat is Arthur’s seat? Waarom is opgeven geen optie? Wat doe je als je toch moet uitstappen? Wat zijn cut-offs? Waar moet je rekening mee houden in het start- en finishgebied? Deze vragen zijn beantwoord. En nog veel meer!

Trainingskilometers
En zoals een goed Comrade betaamt. Nog voor de koffie heeft een groepje nog even wat kilometers gepakt. Vanuit Amsterdam op en neer naar Muiden. Een zonovergoten trainingsloop en weer 18km extra op de teller! Zo smaakt de koffie nog lekkerder. ‘Laat maar komen die Comrades-verhalen’.