Doe jij ook mee? Race the Comrades Legends

Comrades Marathon, ‘s werelds grootste ultra-marathon, organiseert op 14 juni één van ‘s werelds grootste virtuele races. De Comradesfamilie heet je welkom. Waar ook ter wereld, je kunt meedoen!

Race the Comrades Legends

Natuurlijk. Wat hadden we graag 90 kilometer door Kwazulu Natal gelopen. Het zou dit jaar een Down-Run zijn. Maar ja, ook Comrades is een Corona-slachtoffer. Des te leuk dat er een laagdrempelig alternatief is. Oók op 14 juni.

90 kilometer laagdrempelig? Nee, niet bepaald. Maar je kunt in deze virtuele race ook kiezen voor afstanden als 10, 21 en 45 kilometer. En ja, dus ook voor het 90 kilometermonster.

Meld je aan via de Comrades-site. Je krijgt een startnummer, uitslagregistratie en een medaille. Maar het allermooiste: een mooie dag!

Doe jij ook mee?

De mannen van Hardlopen in Zuid-Afrika – Ed, Marco en André – staan te trappelen. Met een gezamenlijk aantal van 15 Two Oceans- en 7 Comrades-races hebben ze redelijk wat Afrikaanse kilometers in de benen. Zij staan op de startlijst van Race the Comrades Legends. Doe jij ook mee?

Ed Kooijman, Marco van Leeuwen en André Boel lopen op 14 juni ‘Race the Comrades Legends’. Ze kunnen niet wachten! (Noot: pre-corona foto op Chapmans Peak, ‘van vroeger’)

Hoe werkt het?

Meld je aan via de Comrades-site en loop op 14 juni één van de afstanden met het (zelf geprinte) startnummer op je borst. Je kunt die dag tot 23:59 je run uploaden om in de uitslagen terecht te komen.

Een supermooie dag en eeuwige roem liggen in het verschiet!

Op dit moment zijn er wereldwijd zo’n 7500 inschrijvingen, het aantal is nog steeds stijgende. Hiervan 12 Nederlanders en (nog) 0 Belgen. Krijgen we dat aantal omhoog?