Soweto Marathon, wat een feest!

Soweto Marathon vandaag, the People’s race! Een kop vol beelden en benen vol met hoogtemeters.

Stel je voor. Hardlopen door Vilakazi street, de enige straat ter wereld waar twee Nobelprijswinnaars hebben gewoond: Mandela en Aartsbisschop Tutu. Daarnaast. Hardlopen door de townships die zijn ontstaan met het ontstaan van Apartheid. Maar ook de plaats waar de basis ligt voor het einde van de Apartheid.

En nog veel meer. Maar met name de plaats waar fantastische mensen wonen. We hebben er vandaag ongelooflijk veel ontmoet. De mensen zijn er onzettend arm, de support was daarentegen ongelooflijk enthousiast en oprecht.

Al high-fivend liepen we langs de shacks en hun bewoners. De ene mooie glimlach na de andere. De marathon heeft start en finish bij en in het FNB-stadion in Johannesburg, het stadion waar het Nederlands elftal in 2010 de WK-finale speelde. Het parcours ligt op hoogte, zo’n 1700 meter boven zeeniveau. Daarnaast zijn er ruim 500 hoogtemeters te overwinnen.

Interesse gewekt? In 2019 gaan we weer en nemen een groep mee. Vijf dagen verblijven in Soweto, de highlights zien, de mensen ontmoeten plus als toetje de marathon lopen! Hou ons in de gaten, meer info volgt.