Two Oceans Marathon 2017 done and dusted!

Het was een lekkere Two Oceans 2017. Mooie omstandigheden met maximaal 23 graden en een lichte bries maakten het tot een erg prettige editie. Zowel voor lopers als supporters. Daartegenover stond dat Chapmans Peak en Constantia Nek weer traditioneel taai waren.

In totaal hebben 150 Nederlanders binnen de cut-off de finish gehaald (volgens de voorlopige uitslagen) in één van de vier races in het Two Oceans weekend. Op vrijdag stonden de Long Trail (24km) en de Short Trail (12km) op het programma, op zaterdag de Ultra Marathon (56km) en de halve marathon (21km).
De Ultra had 92 Nederlandse finishers, de halve 38, de lange trail kende 10 Nederlandse finishers en de korte trail ook 10. Acht Nederlandse lopers liepen zowel een trail op vrijdag als de halve of de ultra op zaterdag. Eén Nederlander liep de combinatie lange trail én ultramarathon 😉
Zie de uitslagen per land en natuurlijk ook de totale uitslagen op de site van de Two Oceans.

Team Hardlopen in Zuid-Afrika stond met glimmende medailles en gulle glimlachen aan de finish. Een mooie week gehad met trainingen en kennismakingen met de hardloopclubs AAC en Harfield Harries,. Diverse tips zijn direct in praktijk gebracht! Parcoursverkenning vormde een rode draad door de gehele week, waar mogelijk pakten we ook elke dag een deel van het parcours mee.
Daarnaast natuurlijk ook volop genoten van de omgeving met trips naar Kaap de Goede Hoop, Boulders Beach, een wine tasting, Tafelberg en nog veel meer!

Voor een impressie van de race op zaterdag bekijk de video ‘Two Oceans Marathon 2017. The race’ op ons YouTube-kanaal.