Two Oceans Trailruns, ongekend spectaculair!

Het paasweekend in Kaapstad staat niet alleen in het teken van Ultra en de halve marathon van de Two Oceans Marathon. Op vrijdag worden de Long en de Short trails gelopen. Beide afstanden starten van de campus van de University of Cape Town met een finish op het rugbyveld van deze UCT.

De Long trail gaat over 24 kilometer en kent spectaculaire vergezichten over Kaapstad en de Tafelberg. Zelfs Robbeneiland kan vanaf de flanken van Devil’s Peak worden gespot. Deze trail kent een hoog technisch gehalte met een hoge moeilijkheidsgraad en kent een aantal erg steile klimmen en afdalingen. Afwisselende tracks in potentieel snel wisselende weersomstandigheden. De ene zijde van de berg kan in de wolken liggen en zelfs miezerig zijn terwijl het stralend kan zijn aan de andere zijde.
Zie onderstaande video voor een impressie uit de Long trail 2017.

De Short trail gaat over 12 kilometer en kent tracks over de lagere flanken. De route gaat grotendeels door de beboste hellingen in Newlands en kent een lagere moeilijkheidsgraad maar is heeft een absoluut interessante route.

De parcoursen zijn grotendeels single track. Er is slechts een beperkt aantal startbewijzen beschikbaar.