Rennen in Zuid-Afrika. Hoe is dat dan?

Ja, hoe is dat dan? Wie kunnen dat beter vertellen dan de deelnemers zelf? Afgelopen half jaar hebben we zo’n 30 Nederlandse hardlopers begeleid naar Zuid-Afrika. Onze lopers zijn uitgekomen op de Two Oceans Long trail, de Two Oceans halve marathon, de Two Oceans Ultra en de Comrades Marathon. Allemaal een ongekende ervaring. En ieder nam zijn eigen verhaal mee terug naar Nederland. Hieronder drie van de vele mooie verhalen!

Overweldigende Two Oceans Marathon

Henri Bolk ging in april met zijn vrouw Angela mee naar de Two Oceans Marathon in Kaapstad. Henri liep de Ultramarathon over 56 kilometer. Henri schreef er een blog over. En begon zijn verhaal met ‘Overweldigend, fantastisch, een onvergetelijke ervaring, trots. Allemaal woorden die in mijn hoofd rondzwerven na een week Kaapstad en de Two Oceans Marathon’. Lees hoe hij dit mooie avontuur heeft beleefd

Henri is inmiddels besmet. Besmet met het Zuid-Afrikaanse loopvirus. Hij is in voorbereiding op de volgende Comrades Marathon en zal in juni 2018 met team Hardlopen in Zuid-Afrika afreizen naar Durban.

Select clubje, Two Oceans én Comrades Marathon

Martin Nieuwerf liep dit jaar – als één van de weinige Nederlanders – zowel Two Oceans Marathon als Comrades Marathon. Een prestatie die niet ongemerkt voorbij is gegaan, het Noord-Hollands dagblad besteedde er afgelopen maand een paginagroot artikel aan. En terecht. Je zou het niet zeggen – en hij heeft trouwens ook liever niet dat we het vermelden… – maar Martin is de 60 al gepasseerd. Zonder problemen en met vreselijk veel enthousiasme heeft hij de 56 kilometer in Kaapstad en de 87 van Durban naar Pietermaritzburg volbracht. Een groot applaus!

En ja. Ook Martin is volgend jaar weer in de Comrades Marathon te bewonderen. Hij gaat in de down-run van 2018 voor zijn back-to-back medaille! Ook weer met team Hardlopen in Zuid-Afrika.
En Two Oceans 2018 dan? Wie weet…

Nederlandse kilometervreter in Afrika

Julius is ook een echte kilometervreter. Samen met zijn vrouw Petra sloot hij zich bij onze groep aan om de Comrades Marathon te lopen. Eerst een mooie trip samen door Zuid-Afrika met als klap op de vuurpijl de up-run van Durban naar Pietermaritzburg. Julius was al bekend met het hardlopen in Zuid-Afrika. In 2016 had hij de Two Oceans Marathon al gelopen, dit jaar pakte hij door met de Comrades Marathon. Op de website van loopgroep Leeuwarden verscheen zijn verhaal. Over de cut-offs, de verzorging onderweg en hoe zwaar de laatste kilometers waren. Máár hij heeft de finish gehaald. Chapeau!

Julius heeft zich uitstekend van de Comrades Marathon hersteld. Hij vertelde ons dat hij dit jaar in september alweer aan de start staat van de 100 van Winschoten. Veel succes!