Ultra Marathon Man vanuit Cape Town: ‘Stay strong and healthy!’

Vanuit Camps Bay, Kaapstad. “Hi this is Axel, I’m the Ultra Marathon Man. This is a special message for my friends of Two Rivers Marathon. You had a really tough year. First you had to cancel Two Rivers, now Two Oceans is cancelled and who know what happens to Comrades…”.

Stay healthy and keep the distance

We kennen Axel van onze reizen naar Two Oceans Marathon en Comrades Marathon. Hij is een vast gezicht in deze races. Is altijd bereid zijn fraaie lach te laten zien en wat slimme tips te delen. We lezen zijn uitgebreide wedstrijdverslagen altijd met veel plezier! Drie jaar geleden kwam hij over vanuit Zuid-Afrika om het startschot van Two Rivers Marathon te lossen. En Two Rivers vervolgens ook zelf als training voor Two Oceans te lopen.

Voor Two Oceans heeft hij inmiddels zijn ‘blue number’ gescoord (meer dan 10 deelnames), voor Comrades is hij op weg naar zijn ‘green number’. Hij heeft aardig wat kilometers in de benen!

Vanuit zijn woonplaats Camps Bay, Kaapstad deelde hij vandaag deze video. Realistisch als altijd. Ook Zuid-Afrika wordt serieus getroffen door het Coronavirus. “Leer van de trainingen die je dit jaar hebt gedaan, blijf fit en pak door naar 2021”.

En! “Stay healthy and keep the distance.” Zie zijn gehele boodschap in onderstaande video.

Actuele status Corona in Zuid-Afrika

De afgelopen week ging het in Zuid-Afrik hard met het Coronavirus COVID-19. Op dit moment geeft de meest actuele telling 240 bevestigde besmette gevallen met het Coronavirus. De nationale vliegtuigmaatschappij South African Airways heeft alle internationale vluchten geschrapt. De maatregelen die de regering neemt kennen we vanuit Europa. Ook hier alle hens aan dek!

Comrades Marathon?

Na het bericht van afgelopen dinsdag 17 maart is er in Zuid-Afrika volop gediscussieerd over Comrades. De Comrades organisatie blijft bij het statement dat ze op 17 april nadere informatie over Comrades 2020 geven. Wel heeft iedere deelnemer een bericht ontvangen dat naast de nieuws over de doorgang van het evenement ook het onderwerp ‘qualifiers’ aan de orde komt.

Uitstel van de race lijkt het hoogst haalbare.

Axel, all the best!

Axel, many thanks for your motivational message. Very much appreciated! Keep safe.
And keep that smile!