Alternatieve Two Oceans Marathon 2021

Voor het tweede jaar op rij geen Two Oceans op de kalender. Voor het tweede jaar op rij een alternatieve Two Oceans Marathon. Een paaszaterdag zonder een 56 kilometer is geen paaszaterdag! Althans voor de échte ‘Oceans fans’.

Two Oceans virtual challenge

Vorig jaar kwam de afgelasting als een donderslag bij heldere hemel. Two Oceans Marathon 2020 was één van de eerste evenementen die plots door de Coronastorm uit de agenda werd geveegd. De lopers waren in shock. De organisatie ook. Geen tijd om uberhaupt aan een alternatief te denken. Alles gericht op crisismanagement.

Meelopen in een Two Oceans ‘bus’, een pacergroep. Gezang, humor en gezelligheid. En prettig om in de juiste tempo’s de hoogteverschillen te overbruggen. Niets van dit in 2020 en 2021.

Dit jaar komt de organisatie met een virtuele run: ‘Two Oceans Virtual Charity Challenge‘. Een virtuele run voor het goede doel. Tussen vandaag, 30 maart, en 30 april kun je een afstand van 5,6km, 10km of 20km rennen. Voor het goede doel.

En de 56km dan? Nee, die zit er niet tussen. Supermooi dat er een alternatief is. Maar eigenlijk missen we de full distance wel.

Alternatieve Two Oceans Marathon

Niet getreurd! Zo moeilijk is het niet. De mannen van Hardlopen in Zuid-Afrika plannen gewoon zelf iets. Kleinschalig. Coronaproof. Maar wel 56 kilometer lang. Vorig jaar liepen ze de afstand solo. Met een finish op exact dezelfde plek, zo’n beetje op hetzelfde moment.

Paaszaterdag 2020. Alternatieve Two Oceans. Marco en Ed liepen solo, over twee volslagen andere routes van 56km. Maar de finishlijn lag op exact dezelfde locatie.

Dit jaar gaan we met twee kleine groepjes op verschillende plekken in Nederland op pad. Geen twee oceanen maar twee keer een supergaaf alternatief!

Two Rivers XL

In de Bommelerwaard gaat een groepje op pad om het Two Rivers parcours te lopen. Plus een extra ronde van 14 kilometer. André loopt de volle 56 kilometer en neemt een aantal loopmaatjes mee die het parcours in twee hakken. De duo’s lopen allebei 28 kilometer en maken samen de 56 kilometer vol. Het Two Rivers parcours heeft sowieso al een zware Two Oceans associatie door de marathon die hier al jaren als qualifier voor Two Oceans wordt gelopen. In stijl!

Two Lakes Marathon

Op de dijk tussen Lelystad en Enkhuizen, tussen het Markermeer en het IJsselmeer, wordt de eerste officieuze ‘Two Lakes Marathon’ gelopen. De dijk is zo’n 28 kilometer lang. Op en neer maakt dat ook 56 kilometer, de officiële Two Oceans afstand. Een gaaf avontuur waarbij de weg kwijt raken een hele opgave moet zijn. Marco gaat hier met een aantal Two Oceans en Comrades veteranen op pad. Kan niet anders dan een tof avontuur worden!

En volgend jaar dan?

Wat zou het gaaf zijn als we dan weer gewoon Chapman’s Peak mogen bedwingen. En aan het eind van de ochtend het finishterrein op het rugbyveld van de University of Cape Town op lopen. Magisch!

We dromen er nu al over!

Een mooi Paasweekend toegewenst. Wat voor run je ook doet.