Comrades 2020 uitgesteld

Op vrijdag 17 april meer info over Comrades 2020. Dat is wat de Comrades organisatie vorige maand communiceerde. Vandaag dus.

Comrades 2020 postponed

De race gaat nu officieĆ«l niet door op 14 juni 2020. De race wordt uitgesteld naar een ander moment. Er wordt nog niet gerept over ‘wanneer’. ‘Meer info volgt’ is wat de Facebookpagina van Comrades meldt. Afhankelijk van hoe het Coronavirus zich verder ontwikkelt in Zuid-Afrika.

De Comrades website geeft nog geen actueel bericht, wel is er berichtgeving door de Zuid-Afrikaanse media, zoals bijvoorbeeld op Runlife.

‘Wat verwachten jullie?’ is de vraag die we nu veel krijgen. Ons onderbuikgevoel zegt dat we in juni 2021 de volgende Comrades kunnen verwachten. Voor wat het waard is. We houden jullie op de hoogte!

Het bericht dat Comrades vandaag op haar Facebookpagina publiceerde.

Status COVID-19 in Zuid-Afrika

De totale lockdown van het land is verlengd tot het einde van april. Paradoxaal genoeg lijkt het aantal besmettingen in Zuid-Afrika mee te vallen, zeker ten opzichte van het aantal besmettingen in Europa en USA. Toch nemen ze het zekere voor het onzekere en worden de strenge maatregelen voortgezet.

Alles wordt op alles gezet om het virus ‘te verslaan’. Veel sterkte toegewenst aan de inwoners van het land! Sommigen hebben het erg zwaar. Thuis moeten blijven betekent voor velen geen inkomen en geen eten.