Kickoff Two Oceans en Comrades groep 2020

Kick-off van de Two Oceans en Comrades groepen 2020! De startbewijzen ‘in the pocket’ en de punt op de horizon staat. Vandaag begint het avontuur echt met een ontspannen trainingrun. Inclusief de vertrouwde lange Afrikaanse schaduwen. Hoe cool!

Kennis maken en voorpret delen

Een mooie groep lopers, ieder met zijn eigen loopervaringen. Van de World Majors tot bijvoorbeeld de Boston en Kathmandu Marathon. Uiteraard ook veel Zuid-Afrikaanse ultra-ervaring. Het is een brede groep mensen. Met prachtige verhalen. Allemaal hetzelfde doel. De Two Oceans Marathon en/of de Comrades Marathon in 2020. Twee Ultra’s die veel lopers tot de verbeelding spreekt.

Training, hoe pak je dat aan?

Dat kan op verschillende manieren, ieder de aanpak die het best bij hem past. Coach AndrĂ© geeft tips maar veel lopers hebben al een ‘boel’ kilometers in de bagage zitten. Tips worden volop uitgewisseld. Feit is dat vanaf januari 2020 het programma serieus gaat worden aangepakt.

Voor de Two Oceans Marathon lopers gaat de focus op zaterdag 11 april, de Comrades Marathon lopers zetten het vizier op zondag 14 juni.

Amerongse Berg

Een geschikte locatie voor de kickoff. Een voor het platte Nederland mooie plek om wat hoogtemeters te pakken. Trail en afwisselend terrein zijn sowieso verstandig om je voor te bereiden op een Ultra.

Vandaag een ontspannen 12 kilometer op de teller. In een tempo dat de hele groep bij elkaar houdt. En stiekem dromend van dat mooie moment in 2020. Dat fantastische avontuur over 56 of 90 kilometer in het verre Zuid-Afrika. ‘Wy kan nie wag nie!’

Appeltaart en slagroom

Check! Dat is de ‘kick-off traditie’