Corona versus Two Oceans en Comrades Marathon

Dat heb jij weer! Eigenlijk heb je al genoeg om je zorgen over te maken. 

Een trainingsschema met meer kilometers dan je ooit hebt gemaakt. Je vraagt je stiekem af of je die lange afstand eigenlijk wel aankunt. En hoe mooi het allemaal ook klonk toen je boekte, het is toch wel helemaal aan de andere kant van de wereld. 

Spannend. Het zal er in Afrika vast heel anders aan toegaan. ‘Een start in de vroege ochtend, lukt me dat wel? Hoe kom ik zo vroeg bij de start? Hoe zit het met de temperatuur? Kan ik het hoogteverschil wel aan? Hoe zit het precies met de verzorgingsposten?’ En ga zo maar door. 

Coronavirus

En dan komt er óók nog het Coronavirus bij. Het gaat hard de laatste weken. Het ene na het andere evenement op het Noordelijk halfrond wordt afgeblazen. Je snapt het. Gezondheid boven alles, zo reëel moet je zijn. Maar je baalt er enorm van. 

Hoe gaat het eigenlijk in Zuid-Afrika op het moment? We houden je de komende periode regelmatig op de hoogte. We zijn zelf ook in voorbereiding op de Two Oceans Marathon en Comrades Marathon en vinden het razend belangrijk de laatste stand van zaken te kennen. Wie gaat er winnen? Corona of Two Oceans en Comrades?

Passage van Chapmans Peak Drive in Two Oceans Marathon 2018

Afrika

Het Afrikaanse continent kent vergeleken met China en Europa tot op heden opvallend weinig officiële Corona gevallen. In Zuid-Afrika zijn er op dit moment zeven bevestigde gevallen bekend, allemaal te herleiden naar Italië als bron. De besmette personen zijn op vakantie geweest in Italië, ze wonen in de regio’s Kwazulu Natal en Gauteng. Alle personen staan onder controle en zijn in quarantaine geplaatst.

Two Oceans en Comrades Marathon

Beide evenementen hebben vorige week een bericht over Corona gedeeld. Op de Two Oceans website staat dat de race ‘not under thread is’. Comrades Marathon geeft nog geen updates op haar website. Rowyn James, race director van Comrades, liet vorige week via Comrades’ sociale kanalen wel weten dat ’we currently have no intention of cancelling #comrades2020’.

Beide races volgen de ontwikkelingen kort. En dat gaan wij ook doen! 

Startvak Comrades Marathon 2017

Fingers crossed

Nog geen reden tot paniek, wel vertelt de realiteit dat de situatie dagelijks kan veranderen. We monitoren de Zuid-Afrikaanse nieuwsberichten maar bovendien houden we kort contact met onze hardloopvrienden ter plekke. Ook zij maken op dit moment overuren met hun trainingen. En ook zij zien wat er in de rest van de wereld gebeurt.

Wat jij kunt doen? Blijf gezond, houd focus, ga door met trainen en ga er vooralsnog vanuit dat jij die gave race gaat lopen!

We houden je op de hoogte, kijk regelmatig even naar ons ‘Coronablog‘. Minimaal wekelijks zullen we een update plaatsen. Als er tussentijds nieuws te melden valt laten we het ook weten.

Fingers crossed.