Laatste long run Comrades. Op naar de start.

Nog ruim een maand voordat we in Pietermaritzburg aan de start staan. Hét moment voor een laatste long run! De trainingen hebben afgelopen weken gepiekt. We hebben afgelopen maanden meerdere marathons en ultra’s gelopen. Als training. Allemaal voor dat ene doel. Comrades Marathon 2022.

Laatste long run

De trainingsblokken zitten er nog niet helemaal op maar het einde komt in zicht. Die ene laatste long run. Die ‘moet nog’. Het traditionele moment dat Comrades lopers samenklitten. André, Marco, Brett en Marcel gingen zondag 24 juli op pad voor een 50 kilometer run. Gewoon als training.

Zonovergoten dag. De temperatuur tikt uiteindelijk zo’n 30 graden aan. Mooie Afrikaanse omstandigheden. Alles klopt! In goede Afrikaanse traditie met een hele vroege start. De grootste warmte kwam pas toen de run er al ruimschoots op zat.

Deze vier mannen hebben gezamelijk al 32 Comrades finishes op hun naam staan. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat Brett er alleen al 25 heeft afgetikt. Hij is gepokt en gemazeld! Dat aantal finishes gaan we op 28 augustus wat opkrikken. We voelen ons goed, mooie generale gehad en een boel voorpret gepakt. Let op, deze vier mannen kun je eind augustus zomaar ergens in Zuid-Afrika gaan tegenkomen.

Hopelijk met een even grote lach op hun gezicht!

Vlnr Marco, Marcel, Brett en André. Op ontspannen wijze de kilometers wegtikkend

De start in Pietermaritzburg

Dat is waar we met z’n allen naartoe leven. Vanaf daar is het nog ‘slechts’ 90 kilometer naar de finish. De start voor de City Hall in Pietermaritzburg. De finishlijn ligt in het Moses Mabhida Stadium in Durban. Dat maakt de 2022-editie een ‘down run’. Meer meters dalend dan stijgend.

De trainingskilometers worden de komende weken stevig afgebouwd. Vanaf nu is het belangrijk zo fit mogelijk aan de start te verschijnen. De vermoeide benen moeten volledig uitgerust zijn, de kleine pijntjes hersteld. Want een trainingsperiode naar Comrades is stevig. Veel kilometers maken, heel veel! Lange afstanden en leren op vermoeide benen een dag na een lange run weer op pad te gaan. Maanden met 300 tot 450 trainingskilometers zijn geen uitzondering. Mooi dat dat erop zit.

Afbouwen, taperen en het vliegtuig naar Durban pakken. Laat het feest beginnen!

De start in Pietermaritzburg, altijd een kippenvel moment. De training zit erop, het Comrades avontuur staat op het punt te beginnen.