Two Oceans. We zijn er weer!

Wat is dat lekker! Two Oceans Marathon staat weer op de kalender, we zijn weer in Kaapstad.

Paasweekend, Two Oceans weekend

We kunnen het ons bijna niet voorstellen. Het is alweer drie jaar geleden dat we ‘m liepen. Covid heeft twee edities uit de boeken geblazen. Maar eindelijk zijn we er weer. Tof om weer oude bekenden te onmoeten, mooi om dat samen met een nieuwe groep Nederlandse hardlopers te doen.

Green Point Lighthouse, één van onze favoriete plekjes aan de Atlantische Oceaan

Traditionele meet and greet Harfield Harriers

Op de donderdag voor het Paasweekend sluiten we traditioneel aan bij onze hardloopvrienden van de Harfield Harriers. Een ontspannen trainingsloop, een hapje en een drankje en samen de spanning opbouwen naar de race van het komend weekend.

Net voor de start van de training van de Harfield Harriers. Een ontspannen loop vlakbij hun clubhuis aan de Oval Cricket Ground in Newlands.

Friendship Run

Het programma is dit jaar wat anders dan andere jaren. Voorheen werden zowel de halve marathon als de ultra op Paaszaterdag gelopen. Dit jaar – vanwege de onzekere aanloop met Covid – moesten de twee onderdelen verspreid worden over het weekend. De halve marathon wordt op Paaszaterdag gelopen, de ultra op Paaszondag. De International Friendship Run is dit jaar uit het programma gehaald. Deze wordt normaliter altijd op Goede Vrijdag gelopen en brengt lopers met talloze nationaliteiten naar Victoria & Albert Waterfront voor een ontspannen en ludieke loop langs de Atlantische Oceaan over Greenpoint.

Een ‘alternatieve’ Friendship Run langs de Altantische oceaan

Die run hebben we vanochtend gewoon zelf gedaan. Even de zoute lucht opsnuiven in de vroege ochtend! Hardlopers zijn daar altijd.

En nu. Rustig toeleven naar het loopweekend.

Morgen bezoeken we de Expo om de startnummers op te halen, wat laatste gear te kopen en met name wat voorpret op te snuizen. En vervolgens rustig aan. De races staan voor de deur! We hebben er zin in.

‘Hardlopen in Zuid-Afrika’ is weer in Kaapstad!

We zijn er weer!

Waar je ook bent, je kunt niet om deze iconische vriend heen. De Tafelberg.