‘Perfecte balans inspanning en ontspanning’

‘Aanrader! Super om mee te hebben gemaakt. Met een perfecte balans tussen ontspanning en inspanning. Het was een week van louter hoogtepunten’. Eddy liep Two Oceans Marathon 2018 als lid van team Hardlopen in Zuid-Afrika. Hij liep de race van zijn leven en finishte met een forse glimlach.

Bevoorrecht
‘Wat me ook zeker nog lang zal heugen is het overweldigende gevoel van bevoorrechting wat me overkwam tijdens het lopen op Chapmans Peak van bovenaf uitkijkend op Long Beach. In één woord FANTASTISCH!!!’

‘Hoi, ik ben Eddy de Caluwé, 53 jaar en woonachtig aan de Westerschelde in het Zeeuwsvlaamse Ossenisse. Vader van een 24 jarige dochter en een 19 jarige zoon.

Eén van de voordelen van langdurig bij dezelfde werkgever werkzaam te zijn is dat je ook een medische historie opbouwt aan de hand van de, bij ons verplichte, tweejaarlijkse medische keuring.
Zo kwam in 2009 de stijgende tendens in mijn lichaamsgewicht ter sprake wat inmiddels al in drie cijfers moest worden uitgedrukt. Tijd om de knop om te zetten, voedings- en bewegingspatroon aangepast en in hardlopen een manier gevonden om mijn doelen te halen. Vier jaar later en 20 kg lichter liep ik mijn eerste marathon.

Via een ‘Vind ik leuk’
Na deelnames aan locale marathons leek het me leuk om er één in het buitenland te gaan lopen en dan bij voorkeur geen stadsmarathon. Mijn keus was in eerste instantie gevallen op de Great Wall marathon maar in deze periode kon ik geen vrij krijgen op mijn werk. Toevalligerwijs viel mijn oog eind oktober ‘17 op een ‘vind ik leuk’ op Facebook van de Two Oceans Marathon van een oud buurman en collega hardloper. Bleek naderhand dat zijn vrouw na 10 jaar tegen hem aan praten met de 2 Oceans eindelijk de juiste snaar had weten te raken om hem mee te krijgen voor een vakantie naar Zuid-Afrika (Désiree bedankt!).

Na wat gegoogle kwam ik op de site van hardlopeninzuidafrika.nl en na het bestuderen van de duidelijke informatie binnen 2 dagen (de inschrijving opende namelijk) de knoop doorgehakt en besloten om mee te gaan.

Een week gevuld met hoogtepunten
En daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Wat een prachtige entourage en omgeving om een week toe te leven naar mijn tot nu toe mooiste hardloopervaring. Een mooi uitgebalanceerd programma om met een groep gelijkgestemden, van lopers en organisatoren tot de tourguide, bezig te zijn met hardlopen en de mooiste plekjes van de omgeving te zien. Zo bezochten we bijvoorbeeld de Tafelberg, Kaap de Goede Hoop, een wine-tasting en méér.

Een week gevuld met hoogtepunten; de interactie met de locale lopers, verkenning van het parcours, bezoek aan de Expo, de race en het samenzijn toen alle lopers binnen de tijd over de streep waren gekomen’.

Meer beelden?
Wil je meer foto’s zien van onze trip naar Two Oceans Marathon 2018, kijk dan eens hier.