Trailrunning in Zuid-Afrika

Mateloos populair! Rennen door de natuur over de hellingen van de Tafelberg en Devil’s Peak met spectaculaire uitzichten. Uitzichten die zich als ansichtkaarten aaneenrijgen. Over smalle paden met steile hellingen en uitdagende afdalingen. In de vroege ochtend en in de weekends trekken steeds meer Capetonians hun trailschoenen aan om hardlopend te genieten van de waanzinnige omgeving waarin ze wonen.

Trailrun-TwoOceans

Trailkalender
De trailkalender is dan ook goed gevuld. Elk weekend is er wel een trailevenement in de buurt. Van kortere trails voor de beginnende trailrunner tot lange tochten die de marathonafstand ruimschoots overschrijden voor de geoefende trailrunners. De gemene deler van deze evenementen is de populariteit en de spectaculaire omgeving waarin ze worden georganiseerd. Allemaal over onverharde paden dwars door de natuur.

Two Oceans Trails
‘s Ochtends op Goede Vrijdag – de dag voor de Two Oceans Marathon – staan twee trails op het Two Oceans programma. Een kortere trail van 12 kilometer en een uitdagender route over 22 kilometer. Beiden met spectaculaire vergezichten over het Kaaps schiereiland. Start en finish zijn op het terrein van de University of Cape Town, de finishboog is dezelfde als die van de Two Oceans Ultra- en halve marathon op zaterdag. Het aantal startnummers is beperkt, de race jaarlijks in razend tempo uitverkocht. Voor een sneakpreview kijk hier.

Team Hardlopen in Zuid-Afrika
In 2017 staat ook een aantal leden van het team Hardlopen in Zuid-Afrika aan de start van deze bijzondere trails. Een primeur. Ook jij kan kans maken op een startnummer. Hoe? Laat ons weten dat je interesse hebt!