Two Rivers Marathon in NL als ‘qualifier’ voor Two Oceans

Op zoek naar een gave qualifier voor de Two Oceans Marathon 2018? Op 25 februari 2018 wordt in de Bommelerwaard de Two Rivers Marathon georganiseerd. Gewoon in Nederland. De inschrijving van deze marathon is gisteren geopend.

Two Rivers Marathon
De Two Rivers Marathon is het kleine broertje van de Two Oceans Marathon die met Pasen in Kaapstad gelopen wordt. De unieke sfeer van die race probeert de organisatie ook naar de Bommelerwaard te brengen. De Two Rivers Marathon is zelfs vanaf dit jaar een officiële qualifier voor deze wereldberoemde race.

Start door Zuid-Afrikaan Brett Florens
Brett Florens opende de inschrijving, bekijk zijn video. Op 25 februari is Brett ook zelf aanwezig om het startschot van de Two Rivers Marathon 2018 te lossen. Brett is Zuid-Afrikaan en een ultra-ervaren ultrarunner, hij heeft al vele Comrades en Two Oceans finishes op zijn naam staan. In 2018 loopt hij, na het lossen van het startschot, zijn eerste Two Rivers Marathon. Op Paaszaterdag gevolgd door zijn 10e Two Oceans Marathon (op weg naar zijn Blue Number!). Begin juni loopt hij zijn 24e Comrades Marathon.

Braai and Beer
Jaarlijks lopen veel Nederlandse Two Oceans en Comrades deelnemers deze marathon als een gezellige en gemoedelijke training. Om elkaar te onmoeten en de voorbereiding op het avontuur naar deze ultra-marathons met elkaar te delen. Na de finish wordt de Braai in het finishgebied bij de Zaltbommelse Stadsbrouwerij aangestoken, iedereen kan meedoen! Bovendien staan er ook in 2018 weer Zuid-Afrikaanse lopers aan de start. Volop Zuid-Afrikaanse sferen.

 

Qualifier Two Oceans Marathon
De marathon kent een cut-off van 5 uur. Een finish in de Two Rivers Marathon betekent daardoor automatische kwalificatie voor de Two Oceans Marathon 2018, zie gehele lijst ‘Ultra Marathon qualifying races‘. Hoe sneller je bovendien finisht, hoe beter je startvak. Bekijk de exacte limieten voor alle startvakken.

Inschrijven
Deelnemers aan de hardloopreizen met ‘Hardlopen in Zuid-Afrika’ krijgen automatisch toegang tot de Two Rivers. Ook als je op een andere wijze naar Zuid-Afrika reist voor één van de ultra’s ben je natuurlijk van harte welkom in Zaltbommel. Zorg er dan wel voor dat je je tijdig inschrijft. De Two Rivers Marathon was de afgelopen jaren binnen enkele weken volgeboekt.
Meer info vind je op www.tworiversmarathon.nl