‘Two Oceans tenminste één keer lopen’

‘De Two Oceans Marathon is een onvergetelijke ervaring, eentje waarvan je wenst dat iedere ervaren marathonloper deze tenminste 1x mee kan maken!’, aldus Joost Bekkers.

We vroegen twee lopers uit Team Hardlopen in Zuid-Afrika hoe zij de Two Oceans reis 2019 hebben ervaren. Stiekem weten we het natuurlijk wel, maar altijd goed om het te doublechecken! Lees hieronder hoe Joost en Karin de week in Kaapstad rond de Two Oceans Marathon hebben ervaren.

Joost Bekkers, Two Oceans Ultra
‘Wat een geweldige week hebben we beleefd! De eerste dagen hebben we op een ontspannen wijze de leukste en interessantste plekken van Kaapstad en omgeving bekeken en zijn daarna langzaamaan toe gaan leven naar de Two Oceans Marathon op zaterdag. De sfeer in de groep was prima, de organisatie van Marco, Ed en Julia super!

De dagelijkse korte trainingen (sommige zelfs samen met locale hardloopgroepen) waren gezellig en ideaal om de zenuwen van de dagen voor de ultramarathon de baas te blijven.’

Joost Bekkers liep dit jaar zijn tweede Two Oceans Marathon. Hier op de beklimming Ou Kaapse Weg met de Atlantische oceaan op de achtergrond.

Karin Boel, short trail én halve marathon
‘Wat was het weer een fantastische ervaring in Kaapstad. Gezellige, actieve groep, leuke activiteiten en 2 toffe reisbegeleiders. Ik ging voor de 2e keer mee en had weer voor de halve marathon gekozen. Qua sfeer maak je alles mee en je hoeft niet zo’n enorm eind te lopen ;-).Dit jaar liep ik ook de trail van 12 km op vrijdag. Deze combinatie was heel goed te doen.

En als je echt mooi wilt lopen, moet je voor de trail gaan. Wat een prachtige, afwisselende omgeving. Dit kun je niet trainen in Nederland en moet je echt beleven in Zuid-Afrika. Rotsen, klimmetjes, trappen en veel mooie single tracks. Zeer de moeite waard. Wie weet ga ik over 2 jaar voor de lange trail!’

Karin Boel liep in 2019 op vrijdag de korte trail en op zaterdag de halve marathon. Je ziet haar hier in actie op de trail op de flanken van de Tafelberg.

Ervaringen andere lopers
Voor meer ervaringen van lopers bekijk het onderdeel aanbevelingen op onze site. Mocht je nu denken ‘dat wil ik ook een keer meemaken’, dat kan! Bekijk de Two Oceans Marathon reis, de eerste voorboekingen voor 2020 zijn al binnen.