Dromen van Comrades? Je droom kan nog uitkomen!

Dromen van Comrades Marathon. We herkennen het als geen ander. Zeker na twee opeenvolgende afgelastingen door Covid. In 2019 stonden we voor de laatste keer aan de start. In augustus 2022 mogen we weer! Jij ook?

Stel je voor. Jij loopt op 28 augustus in dit lint van ultralopers…

Wat is de status van het inschrijfproces?

Ja, dat is dit jaar een ingewikkelde. De inschrijving is in 3 stukken uiteengehakt. Er zijn in totaal 15.000 startbewijzen beschikbaar. Beduidend minder dan de 25.000 die in 2020 ‘in de verkoop’ gingen.

  1. Van 23 tot 31 maart. Lopers die in 2020 op de startlijst stonden maar door de Covid-afgelasting niet konden lopen kregen afgelopen week de eerste kans om in te schrijven. Deze inschrijfperiode is inmiddels ten einde. Met een tussenstand van 11.307 inschrijvingen.
  2. Van 20 april tot maximaal 16 mei. Voor alle andere geinteresseerde lopers. Jij wellicht! Er zijn nog een kleine 3.700 startbewijzen beschikbaar. Wil je meedoen? Zorg dat je 20 april op tijd klaar zit om in te schrijven!
  3. De maand juni. In deze maand kunnen lopers met een startnummer die alsnog niet mee kunnen of willen doen – blessure of andere reden – gebruik maken van de ‘substitution’ periode. Mocht je nog geen startnummer hebben gescoord maar wil je toch meedoen? Dit is je allerlaatste kans. Je bent volledig afhankelijk het aantal startnummers dat wordt aangeboden.

Komt je droom uit?

Goed nieuws! We hebben nog een aantal plaatsen in onze 2022-groep beschikbaar. Dus wil jij je droom laten uitkomen? Laat het ons weten. Stuur een mail of bel even!

Abel uit eSwatini (Swaziland). Al jaren een bekende verschijning in Comrades Marathon! Elk jaar weer tof om hem tegen te komen.