Two Oceans 2022, een update!

Yes, er is een update uit Kaapstad over de Two Oceans Marathon 2022!

We wisten dat de formule zou veranderen. Een evenement in de welbekende setting is niet haalbaar. De organisatie heeft haar best gedaan een formule neer te zetten die passend is binnen de Corona-maatregelen.

De Ultra gaat naar Paaszondag

De Two Oceans Marathon gaat worden gespreid over zaterdag en zondag. De halve marathon vindt plaats op zaterdag 16 april, de Ultra – over 56 kilometer – gaat naar zondag 17 april (een dag later dan we gewend zijn).

Verdere aanpassingen

Naast spreiding van het evenement worden er meer wijzigingen doorgevoerd. De lopers moeten bewijzen dat ze volledig zijn gevaccineerd en/of negatief getest, de start gaat gespreid plaatsvinden, toeschouwers worden niet toegelaten bij start en finish en er zal een strikt mondkapjes protocol zijn.

Het wordt dus anders. Maar het goede nieuws is dat de race (ijs en weder dienende) gaat worden gelopen over het vertrouwde parcours.

Meer informatie vind je op de site van Two Oceans Marathon.

Gevolgen voor onze reis?

Doordat de Ultra een dag later wordt gelopen zal onze Two Oceans reis ook een iets andere vorm krijgen. Julia van Beyond the Finish verzorgt de aanpassingen in het programma, onze lopers zullen hier zo snel mogelijk over worden geïnformeerd.